Filme de Oscar. Care sunt filmele castigatoare in ultimii 10 ani

1
De Cristina Tudor
13 apr. 2021

Nu mai sunt evenimentele culturale ca pe vremuri, dar nerabdarea si emotia ramane ori de cate ori se apropie unul de prestigiu.

Oscarurile din acest an vor fi si ele atipice, dar vor fi. Ceremonia de decernare a premiilor Oscar 2021 va avea loc pe 25 aprilie, la Los Angeles si va fi difuzata in peste 225 de tari si teritorii. Iar emotii mai mari ca acum n-am avut niciodata avand in vedere ca documentarul Colectiv este nominalizat la 2 categorii: Cel mai bun documentar si Cel mai bun film international. Pana aflam insa daca va castiga sau nu, ne putem delecta cu alte filme de Oscar. Am facut o lista cu cele castigatoare in ultimii 10 ani.

Parasite (Parazit), Cel mai bun film, Oscar 2020

Productia sud-coreeana este un amestec de comedie neagra cu thriller si prezinta povestea unei familii sarace ai carei membri pun la cale un plan pentru a urca pe scara sociala si ca sa ajunga sa depaseasca problemele financiare. Pelicula este insa mai mult de atat, este o reflectie a inechitatii sociale si a luptei de clasa extrem de prezente in mai toate colturile lumii. Parazit este primul film realizat intr-o alta limba decat engleza care a castigat titlul de Cel mai bun film la Oscar. De altfel, echipa a plecat acasa cu 4 premii din cele 6 categorii la care a fost nominalizata.

Green Book (O prietenie pe viata), Cel mai bun film, Oscar 2019

Filmul biografic prezinta povestea reala a lui Tony Lip, un bodyguard cu radacini italiene si Don Shirley, un pianist afro-american. Cel din urma pleaca la inceputul anilor `60 intr-un turneu prin sudul tarii si are nevoie de un sofer, motiv pentru care il angajeaza pe Tony. In drumurile lor au de infruntat o multime de prejudecati si atitudine rasiste, toate reusind sa ii apropie pe cei 2 si dand nastere unei prietenii improbabile pana atunci prin prisma radacinilor si educatiei lor.

The Shape of Water (Forma apei), Cel mai bun film, Oscar 2018

Filmul regizat de Guillermo Del Toro este o poveste fantastica din care nu lipsesc romantismul si elementele dramatice. Actiunea se petrece in timpul Razboiului Rece, in America anilor `60, cand o angajata a unui laborator guvernamental descopera un experiment secret, un om-amfibie capabil sa inteleaga emotiile, dar si limbajul semnelor. Comunicarea dintre cei 2 evolueaza si curiozitatea se transforma intr-o dragoste imposibila.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: PR.