Globurile de Aur si-au pierdut stralucirea: Gala este boicotata, nu va fi difuzata la TV, iar vedetele au refuzat sa participe

1
De Cristina Tudor
6 ian. 2022

Gala Globurilor de Aur din acest an a fost boicotata de vedete, televiziune si producatorii de film.

Premiile vor fi anuntate duminica, dar evenimentul se va desfasura fara audienta, covor rosu sau vedete, dupa ce numeroase staruri au cerut boicotarea ceremoniei.

Vedete precum Scarlett Johansson, Tom Cruise sau Mark Ruffalo le-au indemnat pe alte staruri sa refuze participarea, din cauza lipsei de diversitate din comisia Hollywood Foreign Press Association (HFPA), care acorda aceste premii.

De asemenea, ceremonia nu va fi difuzata de nicio televiziune.

HFPA a anuntat ca pentru cea de-a 79-a editie a Premiilor Globurile de Aur castigatorii vor fi dezvaluiti live in data de 9 ianuarie, de la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles.

Variety a dezvaluit ca HFPA a apelat la diferite agentii de talente pentru a cauta o vedeta care sa prezinte ceremonia, insa niciun star nu a acceptat.

Inainte de anuntarea nominalizarilor, Helen Hoehne, presedintele HFPA, a vorbit despre situatia actuala si de scandalul declansat de faptul ca printre membrii HFPA nu exista nicio persoana de culoare. „Anul acesta a fost unul al schimbarii si am lucrat neobositi pentru a deveni mai buni. De asemenea, avem 21 de noi membri, cel mai mare si divers din istoria noastra”, a declarat Hoehe.

In luna mai, postul TV NBC a anuntat ca nu va difuza Globurile de Aur 2022, iar criticile la adresa HFPA au devenit atat de puternice incat Tom Cruise le-a inapoiat cele trei premii pe care le-a castigat in trecut.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.