Jennifer Aniston: „Casniciile mele au fost un succes”

1
De Teodora Tirca
18 dec. 2018

Desi media se incapataneaza sa o portretizeze ca pe o femeie singura, aflata in suferinta, Jennifer crede ca cele doua casnicii incheiate ale ei (cu Brad Pitt si, respectiv, Justin Theroux) au fost, de fapt, un real succes.

In februarie 2018, Jennifer s-a despartit de sotul ei, Justin Theroux, dupa o casnicie de doar trei ani, in timp ce alaturi de Brad Pitt a petrecut cinci ani. Media s-a grabit sa faca speculatii in privinta problemelor din casniciile ei – oare ce n-a mers, de ce relatiile ei care pareau perfecte au esuat?

Ei, bine, intr-un interviu pentru revista Elle, Aniston a marturisit: „Ambele mele casnicii au fost un succes, cel putin din punctul meu de vedere. Faptul ca s-au sfarsit a fost o alegere.”

Despartirea nu trebuie sa fie un esec

Ti se poate parea o declaratie ciudata, avand in vedere ca a trecut prin doua divorturi, insa Jennifer nu vede despartirea ca pe un esec, si cred ca avem multe de invatat din declaratia ei. Pana la urma, finalul unei relatii nu sterge cu buretele toate lucrurile frumoase care s-au intamplat pe parcursul ei, toata iubirea, toate momentele magice in doi. Uneori, cei doi partneri pur si simplu ajung sa evolueze separat, iar o despartire e de preferat in locul „taraganarii dureroase”.

Decizia potrivita pentru tine

Oare ar fi fost mai bine sa ramana intr-o casnicie care n-ar fi facut-o fericita doar de dragul de a parea „de succes” in ochii societatii? Pentru Jennifer, o casnicie de succes dureaza atat cat dureaza fericirea, respectul si compatibilitatea.

„Nu simt un gol dupa despartirea cu Justin [Theroux]. Chiar nu-l simt”, a declarat actrita, care a preferat sa iasa din relatie la momentul potrivit.

Teama de singuratate nu e un motiv bun pentru a continua

Un divort (sau doua) nu ar trebui sa puna o umbra asupra intregii tale existente. „Cand am decis ca a venit momentul sa pun punct, a fost o decizie in favoarea fericirii. De fapt, amandoi am decis sa fim fericiti. Si uneori fericirea pur si simplu nu mai e posibila in interiorul casniciei. Sigur ca au fost si probleme, n-am trait numai momente fantastice… dar pana la urma avem o singura viata, iar eu nu vreau sa raman intr-o situatie care ma face nefericita doar pentru ca mi-e frica de final”, a explicat Jennifer pentru Elle.

Actrita nu are nevoie de un „final fericit” pentru a fi implinita, si cred ca asta inseamna, de fapt, sa fii o femeie puternica, asumata.

Despre presiunea de a avea copii

De-a lungul carierei ei, media a anticipat momentul cand Jennifer va ramane in sfarsit insarcinata si a fost de multe ori trasa la raspundere pentru decizia de a nu avea copii. „Traim intr-o societate care le impune niste norme femeilor: pana la varsta asta ar trebui sa te mariti, pana la varsta asta ar trebui sa faci copii. Cred ca asta e doar o poveste care ni se tot spune, o idee invechita pe care incercam sa o depasim.”

Single si fericita

„Cred ca e parte din sexism – dupa o despartire, femeia este intotdeauna cea care ramane singura si neconsolata, in suferinta. In timp ce barbatul este cel puternic, cel care abandoneaza. Eu nu ma simt deloc abandonata”, a declarat Jennifer.

Foto: Getty Images.