Karl Lagerfeld, celebrul designer Chanel, a murit la 85 de ani, dupa saptamani de boala

1
De Teodora Tirca
19 feb. 2019

Faimosul designer Chanel a suferit saptamani intregi, si a murit astazi, 19 februarie, potrivit revistei franceze Closer.

Sursele franceze spun ca designerul a ratat doua show-uri Chanel haute couture din Paris, ce au avut loc pe data de 22 ianuarie, un lucru neobisnuit care i-a pus pe ganduri pe apropiati, insa compania de moda nu a dezvaluit la momentul respectiv faptul ca Lagerfeld ar fi bolnav, ci pur si simplu a declarat ca „se simte obosit”.

View this post on Instagram

Karl Lagerfel s’est éteint à l’âge de 85 ans. Le génie s’en est allé en laissant une grande maison derrière lui. RIP 🖤 #karllagerfeld #chanel

A post shared by Les Éclaireuses (@leseclaireuses) on

Intr-o declaratie aparuta imediat dupa ce a ratat si al doilea show din Paris, compania Chanel spunea: „Mr. Lagerfeld, director artistic Chanel, care se simtea foarte obosit, a rugat-o pe Virginie Viard, director al studioului de creatie al Casei, sa-l reprezinte”.

A fost prima data cand Karl Lagerfeld a lipsit de la o prezentare haute couture Chanel.

Karl a fost director de creatie al casei de moda infiintata de Coco Chanel de peste trei decenii, producand pana la 8 colectii pe an, spre bucuria editorilor de moda, a fanilor si a tuturor pasionatilor de moda din lume.

A fost cunoscut pentru stilul lui semnatura: costumul negru si parul alb prins intr-o coada la spate, manusi perforate si ochelari cu lentile inchise la culoare.

In mod surprinzator, chiar au existat discutii in ultimele saptamani cu privire la potentialul inlocuitor al lui Karl in cadrul casei de moda Chanel. Se pare ca Virginie Viard este o candidata buna pentru aceasta pozitie, numele ei aparand din in ce mai des in acest gen de speculatii.

Deocamdata nu se cunoaste cauza mortii celebrului designer, insa se fac investigatii.

Foto: Getty Images; Shutterstock.com.