10 lucruri mai putin cunoscute despre Coco Chanel

1
De Cristina Tudor
21 aug. 2018

Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel este unul dintre cei mai cunoscuti designeri din toate timpurile. Casa ei de moda de lux este inca una din cele mai mari si continua sa creasca.

Chiar daca sansele de a reusi erau slabe pentru ea, Coco Chanel a reusit sa creeze un imperiu al modei care a rezistat in timp. Iata cateva lucruri surprinzatoare si inspirationale despre Coco Chanel, conform Viva Glam Magazine:

  1. S-a nascut intr-o familie modesta. Tatal ei i-a parasit, iar mama a murit cand ea avea doar 12 ani. Din aceste motive a petrecut 6 ani in orfelinate.
  2. A castigat bani cantand, inainte de a intra in lumea modei. Dupa fiecare spectacol, prin multime trecea cineva cu o farfurie care strangea bani de la cei care ii apreciau vocea.
  3. Coco Chanel nu este numele ei la nastere. Acesta a fost Gabrielle Bonheur Chanel si a fost poreclita Coco dupa interpretarea piesei „Qui qu’a vu Coco”.
  4. In timpul petrecut la orfelinat, a invatat sa coasa. In 1910 si-a luat autorizatia de palarier si si-a deschis primul magazin numit „Chanel Modes” pe strada Cambon nr. 21 din Paris.
  5. In 1922 a fost lansat primul ei parfum, Chanel No. 5. I-a dat numele ei si numarul 5, pe care il considera norocos.
  6. Conceptul de „little black dress” a fost lansat de Coco Chanel in 1926.
  7. Ea a simtit ca pantalonii sunt o idee mai practica pentru femei si a fost in centrul atentiei cand a purtat o pereche in Venetia, in timp ce se plimba cu o gondola. Ideile ei le-au facut pe femei sa nu se mai chinuie in corsete si au facut fustele scurte sa fie la moda. Datorita faptului ca nu ii era teama sa riste in materie de moda, a devenit in scurt timp o adevarata trendsetter.
  8. Pe bijuteriile Chanel se poate observa un leu – asta pentru ca aceasta era zodia ei si credea ca anumite caracteristici ale acesteia i se potrivesc.
  9. Casa ei de moda a fost inchisa pentru 15 ani in perioada razboiului. A redeschis-o in 1954, cand avea 71 de ani.
  10. Si-a petrecut ultimii ani din viata la hotelul Ritz din Paris. A decedat la varsta de 87 de ani, in 1971.

Foto: Shutterstock.com