Kate Mara, victima unor regizori misogini: Cele doua experiente oribile pe care le-a trait

1
De Maria Constantin
1 dec. 2020

Actrita americana regreta ca nu a luat pozitie atunci cand s-a simtit victima unor regizori misogini. Ea nu a dat nume, dar a promis ca nu va mai permite ca asa ceva sa se repete.

In serialul „A Teacher”, difuzat de reteaua FX, actrita Kate Mara joaca rolul unei pradatoare sexuale, o profesoara de engleza dintr-un colegiu care incepe o aventura cu un elev, interpretat de Nick Robinson. In doua interviuri, primul oferit in octombrie pentru Emmy Magazine, al doilea – publicat de Collider, Mara a marturisit ca s-a simtit mai degraba o victima, dar in cazul sau, s-a intamplat pe platourile de filmare, cand a lucrat cu regizori barbati.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Kate Mara (@katemara)

„Ar fi trebuit sa-mi ascult instinctele”

Actrita in varsta de 37 de ani a spus ca in 2015, in timpul filmarilor pentru „Fantastic Four”, in care a interpretat-o pe Sue Storm, prima femeie supereroina dintr-o productie Marvel, ea a tolerat mai multe momente „dificile”. Chiar daca nu regreta faptul ca a facut acel film (in fond, atunci l-a cunoscut pe sotul sau, Jamie Bell), vedeta recunoaste ca ii pare rau ca nu a indraznit sa ia pozitie, scrie Refinery29.

„Ar fi trebuit sa-mi ascult mai mult instinctele. Ca atunci cand stomacul imi spune ‘probabil n-o sa lasi asta sa treaca, ceea ce tocmai a zis aceasta persoana’ sau cand simti ceva anume despre o energie care iti afecteaza prestatia”, a spus Mara pentru Collider.

Actrita a subliniat, insa, ca nu este doar rolul ei acela de a vorbi deschis despre abuzuri, ci si al regizorilor care dicteaza tonul si atmosfera pe platourile de filmare. „Cert e ca ambele mele experiente oribile cu regizori au fost cu doi regizori barbati”, a explicat ea pentru Emmy Magazine.

„N-am avut probleme si cu o regizoare? Absolut. Si nu-i asa ca n-a fost cea mai buna experienta de lucru? Sigur. Dar nu a existat niciodata un moment in care sa simt ‘asta mi se intampla pentru ca sunt femeie’. Cu regizori barbati, mi s-a intamplat 100% doar mie; a fost ceva care a tinut de dinamica puterii”, a spus actrita.

Josh Trank, unul dintre „suspecti“

Mara nu a dat detalii despre experienta prin care a trecut in timpul filmarilor pentru „Fantastic Four” si despre cealalta experienta neplacuta cu un alt regizor. Ceea ce se stie este ca Josh Trank a regizat „Fantastic Four”, scrie Refinery29. „In ambele mele experiente negative, filmele erau 95% cu barbati si eu eram singura femeie din film”, a subliniat ea.

Povestea tragica (si adevarata) din spatele filmului „Seberg“, cu Kristen Stewart

„A Teacher” a fost regizat si creat de Hannah Fidell dupa productia independenta cu acelasi nume pe care tot ea a semnat-o. Mara a spus ca a tras invatamintele necesare din experientele neplacute pe care le-a trait si isi intreaba colegii si cunoscutii despre regizori si producatori inainte de a accepta un nou proiect, mai ales ca acum este mama unei fetite in varsta de un an.

„Daca as fi fost in acea situatie astazi, nici nu s-ar fi intamplat sau ar fi avut loc intr-un mediu diferit”, a mai spus actrita.

Foto: Instagram/Kate Mara