Kate Winslet a primit „critici oribile” legate de greutatea ei dupa ce a filmat „Titanic”

1
De Maria Constantin
25 feb. 2021

Actrita si-a amintit cat de nedrept a fost tratata de tabloidele engleze dupa succesul din „Titanic“.

Rolul pe care Kate Winslet l-a facut in superproductia regizata de James Cameron s-a bucurat de aprecieri unanime, insa succesul a fost umbrit de tratamentul injust la care a fost supusa de tabloide, scrie Harper’s Bazaar.

Actrita in varsta de 45 de ani a evocat criticile dureroase la adresa aspectului ei fizic din perioada lansarii filmului „Titanic”. Winslet a spus ca atacurile au inceput la sfarsitul anilor ’90, cand ea avea in jur de 19 ani.

„Aproape ca-ti vine sa razi cat de socante, de critice si de nemiloase au fost tabloidele cu mine”, a spus actrita intr-un interviu publicat de cotidianul The Guardian. „Inca incercam sa-mi dau seama cine naiba eram! Comentau despre marimea mea la haine, faceau estimari despre cam cat cantaream, publicau dieta pe care presupuneau ca o urmam. A fost foarte dur, oribil si foarte suparator sa citesc asa ceva”, a declarat ea.

Remarca rautacioasa despre finalul trist din „Titanic”

Perceptia publica despre aspectul fizic al vedetei a fost exprimata sugestiv de o remarca acida a actritei de comedie Joan Rivers, decedata in 2014, care a spus despre celebra scena de final din „Titanic”: „Daca ar fi slabit macar doua kilograme, Leo ar fi putut sa incapa si el pe placa.”

Filmul care a pregatit-o pe Kate Winslet pentru pandemie: „Lumea credea ca sunt nebuna“

„Cand aveam 20 de ani, oamenii vorbeau mult despre greutatea mea. Mi se cerea chiar sa comentez despre asta. Si asa am fost catalogata drept tupeista si rea de gura. Nu, doar ma aparam”, a explicat Winslet.

„M-am simtit foarte singura”

Comentariile pe seama infatisarii sale i-au afectat increderea in sine, a marturisit actrita britanica. Ea a povestit ca si-a facut griji pentru cariera sa la Hollywood: „Imi amintesc ca ma gandeam: ‘Doamne, daca asa spun despre mine in Anglia, atunci ce o sa se intample cand o sa ajung acolo?’. In plus, se ciocnea cu impresia mea despre ceea ce era frumos, intelegeti? M-am simtit foarte singura.”

Rememorand valul de critici cu care s-a confruntat, Winslet a realizat cat de mult s-a schimbat dezbaterea despre greutate si despre aspectul fizic in ultimii 20 de ani. „M-a facut sa ma simt atat de… atat de miscata de cat de diferit e acum”, a marturisit ea.

Foto: PR.