Lectii despre bani si cariera pe care le poti invata din filmele cu Adam Sandler

adam sandler lectii despre bani
1
De Maria-Anca Zarnescu
14 sept. 2018

Daca iti doresti sa fii o persoana de succes, ar fi bine, mai inainte, sa intelegi si sa inveti cateva lectii importante despre bani si modul in care ti-ar putea controla sau nu viata.

Adam Sandler este unul dintre cei mai indragiti actori de comedie americani. A interpretat zeci de personaje si a facut milioane de oameni sa rada, servindu-le in acelasi timp importante lectii de viata.

Multe din temele si subiectele abordate de el ascund informatii si sfaturi pretioase despre bani si cariera, care te-ar putea ajuta sa iti organizezi mai usor viata. Le poti transforma in citatele tale zilnice, motivationale, care sa te ghideze atunci cand iei decizii.

Iata, potrivit celor de la Supermoney.com, ce lectii despre bani si cariera ai putea invata din filmele cu Adam Sandler.

Banii si puterea nu sunt totul!

Lectia pe care o poti invata din filmul Mr. Deeds (2002) este simpla: banii si puterea nu reprezenta chiar totul in viata si nu aduc intotdeauna fericirea.

In acest film, Sandler joaca rolul unui tanar din provincie care este nevoit sa plece la New York pentru a intra in posesia unei mosteniri de zeci de milioane de dolari pe care i-o lasase unchiul sau. Vazandu-se singur in oras si fiind posesorul unei averi impresionante, el realizeaza ca este inconjurat de oportunisti, persoane false si oameni care doresc sa ii ia averea.

Lectia importanta, pe care ar fi bine sa o inveti din acest film, este una foarte simpla: banii nu aduc intotdeauna fericirea, iar uneori, chiar daca ii ai, poti fi una dintre cele mai singure persoane.

Nu lasa niciodata obstacolele sa iti stea in cale!

In The Waterboy (1998) il poti vedea pe Adam in rolul unui adolescent, Bobby Boucher, din Louisiana. El este „baiatul cu apa” pentru echipa de fotbal a liceului. Insa, atunci cand se muta intr-o alta scoala, isi descopera treptat talentul si pasiunea pentru fotbal.

Acest film este un exemplu foarte bun ca nimic nu trebuie sa iti stea in cale atunci cand iti doresti ceva cu adevarat. Depinde numai de tine sa iti atingi obiectivele si sa ramai motivat, chiar daca cei din jur nu au incredere in tine!

Bucura-te de a doua sansa!

Billy este personajul pe care Adam Sandler il interpreteaza in filmul Billy Madison (1995). Acesta este nevoit sa isi termine studiile pentru a putea mosteni averea de milioane de dolari a tatalui sau. Insa, cand primestea aceasta a doua sansa, viata lui se schimba si incepe sa isi dea seama cate greseli a facut in trecut.

Este un film din care poti invata cat de importanta este a doua sansa! Cum te poti dezvolta si cum iti poti schimba stilul de viata, gandirea si mai ales cum te poti dezvolta invatand din propriile greseli!

Nu judeca niciodata o carte dupa coperta!

Funny People (2009) este filmul care te invata cat de inselatoare sunt aparentele. Adam joaca rolul unui actor de succes, diagnosticat cu o boala severa, care nu il mai lasa sa traiasca mai mult de un an. Aflat in mijlocul unei depresii severe, el se indeparteaza de toti cei dragi si nu vorbeste cu nimeni despre starea lui de sanatate. Asta pana cand se reapuca de stand-up, isi face noi prieteni si realizeaza cat de important este sa te deschizi in fata celor din jur!

Din acest film poti invata doua lectii foarte importante: pe de-o parte, incearca sa fii mereu onest cu cei din jurul tau, sa iti respecti prietenii si sa le povestesti problemele tale, pentru ca ei te-ar putea ajuta. Apoi, nu judeca niciodata o carte dupa coperta. Aparentele pot insela intotdeauna asa ca, daca nu stii in totalitate povestea unei persoane, nu te grabi sa tragi concluzii. Nu conteaza cati bani are cineva, asta nu inseamna ca se bucura de fericirea absoluta!

Bucura-te de lucrurile importante in viata

Incearca sa nu lasi banii sa iti fure fericirea si bucura-te de lucrurile simple! Este una dintre cele mai importante lectii pe care le poti invata din filmele cu Adam Sandler. In Click (2006), Sandler joaca rolul lui Michael Newman, un barbat care isi iubeste familia, dar care face toate eforturile posibile sa obtina o promovare.

In incercarile lui de a obtine cariera perfecta, Michael incepe sa se confrunte cu o multime de probleme si relatia cu sotia ii este afectata. Treptat, el descopera una dintre cele mai importante lectii despre bani, si anume ca acestia nu inlocuiesc lucrurile cu adevarat importante si nici nu inlocuiesc prietenii sau familia!

Foto: PR