12 lucruri pe care e mai bine sa le faci seara decat dimineata

1
De Cristina Tudor
28 mart. 2021

Exista multe lucruri pe care obisnuim sa le facem dimineata, dar care s-au dovedit a fi mai utile seara.

Iata 12 lucruri pe care ar trebui sa le facem seara pentru a avea o dimineata excelenta:

Consumul de carne sau branza de vaci

Daca nu vei manca cu cateva ore inainte de culcare, nu vei dormi bine. Este bine sa consumi niste branza de vaci sau carne deoarece ambele contin o multime de proteine si triptofan, un aminoacid care contribuie la un somn bun. Mare parte din legume nu e o alternativa buna pentru ca ar putea sa te baloneze. Foamea provoaca adesea insomnie, asadar daca te pui la somn fara a lua cina, probabil vei avea nevoie de un mic-dejun consistent. In plus, e dificil sa adormi cand stomacul tau continua sa ceara de mancare.

Plimbarea

Fa o plimbare inainte de a merge la culcare. Te va ajuta sa scapi de toate grijile de peste zi. Te poti bucura de liniste si te poti gandi la lucrurile care nu te deranjeaza. De asemenea, plimbarile de seara s-au dovedit a fi bune pentru sanatate si ajuta in cazul insomniei. Cele mai multe idei sau solutii extraordinare la problemele tale le poti gasi in timp ce mergi.

Fa-ti un plan de actiune pentru ziua urmatoare

Planurile facute seara pot contribui la mentinerea ordinii in viata ta. De obicei, facem planuri dimineata cand suntem pe graba si, prin urmare, uitam lucruri importante sau nu ne asumam responsabilitatea asa cum am putea sa o facem cu adevarat. Planificarea detaliata te va ajuta sa fii linistit dimineata si sa efectuezi toate actiunile necesare pas cu pas fara a pierde timp si energie pretioasa. Asta nu inseamna ca nu poti improviza pe timpul zilei, doar ca ziua va fi mai linistita.

Aerisirea camerei

Corpul uman contine grasime alba. De foarte multe ori, aceasta grasime se depunde acolo unde nu am vrea. Dar exista si un altfel de grasime, si anume cea bruna. Aceasta e implicata in termoregularea organismului si actioneaza ca o sursa de energie. Diferite teste au dovedit ca grasimea alba se poate transforma in bruna ca urmare a temperaturilor scazute, care imbunatateste metabolismul. Poti deschide o fereastra in dormitor seara pentru a raci aerul. Nu trebuie sa il lasi pana ingheti, dar putin aer rece e suficient pentru a consuma mai multa energie, chiar si in timpul somnului.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.