7 lucruri pe care sigur nu le stiai despre filmul Titanic

1
De Ioana Marosan
1 aug. 2019

Filmul “Titanic”, aparut 1997, este un reper in industria cinematografica. L-ai vazut si revazut de zeci de ori, dar esti sigura ca stii totul despre cele mai importante detalii care alcatuiesc aceasta capodopera?

Titanic primit 11 premii Oscar si este pe locul 2 in topul incasarilor din istoria cinematografiei.

Cei de la Insider au alcatuit o lista cu detalii din culisele filmului, pe care foarte putini fani ai peliculei le cunosc.

Daca inca mai crezi ca stii pe de rost tot ce tine de filmul Titanic, iti aducem informatiile care iti completeaza cu adevarat cunostintele.

7 cafenele din filme celebre pe care le poti vizita in vacanta

Lucruri pe care sigur nu le stiai despre filmul Titanic:

1. Un comentariu facut de Neil deGrasse Tyson i-a dat ideea lui James Cameron sa schimbe o scena importanta din film, imediat dupa ce a fost lansat.

James Cameron a schimbat o scena din film, dupa lansarea acestuia, pe baza unui email primit de la astrofizicianul Neil deGrasse Tyson. Tyson l-a informat pe Cameron ca Rose nu putea sa vada stelele pe care le vedea atunci cand plutea pe usa, din pozitia in care se afla nava. Cameron a filmat din nou scena pentru lansarea din 2012 a versiunii 3D a filmului.

2. Cuplul in varsta filmat imbratisat in pat a existat

Cuplul in varsta filmat imbratisat in pat, in momentele de dinaintea scufundarii Titanicului, a existat in viata reala. Este vorba despre Ida si Isidor Straus, fondatorii lantului de magazine Macy’s. Ei se aflau la bordul vaporului si au murit in timpul dezastrului.

3. James Cameron a petrecut mai mult timp pe Titanic decat oricare dintre pasagerii vaporului 

Intr-un interviu acordat pentru NPR, Cameron a dezvaluit ca si-a dorit atat de mult sa surprinda starea de spirit a vaporului, incat chiar a coborat pe epava acestuia de mai multe ori, pentru a o studia. Astfel, el a petrecut mai mult timp la bordul navei decat toti pasagerii care se aflau la bord in momentul naufragiului.

Cele mai bune filme aparute in 2019 pana acum

4. Bugetul pentru realizarea filmului a fost de aproximativ 200 de milioane de dolari, adica mai mult de 1 milion de dolari pe minut

Filmul “Titanic” dureaza 195 de minute. Intre reprezentantii casei de productie Fox si regizorul James Cameron au existate dispute tensionate din cauza duratei mari a filmului si a costurilor foarte mari de productie.

5. S-a folosit o mare parte din decorul original de pe nava

Cameron a insistat sa fie folosite elemente de decor reale, cum ar fi tapetul, candelabre de cristal si chiar obiecte mici care nu sunt vizibile pe film, dar care purtau logo-ul White Star Line, compania care detinea Titanicul.

6. In scenele in care se serveste masa la Clasa I s-a folosit caviar adevarat

Nu s-a facut rabat de la nimic, pentru ca scena servirii mesei la Clasa I sa fie cat mai autentica. Intr-un interviu acordat pentru Vanity Fair de catre una dintre dublurile lui Leonardo di Caprio, acesta a declarant ca actorii au fost serviti cu icre de Beluga adevarate. Pretul unei jumatati de kilogram variaza intre 3200$ si 4500$. 

Top 5 filme despre prima iubire care te vor face sa zambesti

7. Una dintre cele mai cunoscute replici din film a fost improvizata pe loc

Se pare ca Leonardo di Caprio a inventat pe loc replica “I’m the king of the world!”, pe care a strigat-o in timp ce statea la prova Titanicului.

Foto: PR