Kate Winslet crede ca e mai sexy la 47 de ani decat atunci cand era mai tanara

1
De Teodora Tirca
10 ian. 2023

Actrita a vorbit despre standardele imposibile de frumusete de la Hollywood.

Kate Winslet si-a impartasit recent parerea despre femeile care imbatranesc sub ochii publicului intr-un nou interviu in cadrul podcastului Woman’s Hour de la BBC. Ea a dezvaluit de ce se considera „mai puternica” si „mai sexy” pe masura ce imbatraneste – si este o interpretare care, fara indoiala, iti va da de gandit si tie.

Winslet a cunoscut faima mondiala dupa rolul principal din Titanic, de acum 25 de ani. Acum in varsta de 47 de ani, ea a vorbit sincer despre criticile referitoare la corpul ei, pe care le-a primit de-a lungul carierei, iar acum impartaseste ganduri incurajatoare despre imbatranire, mai ales intr-o industrie care favorizeaza atat de des tinerii.

„Am 47 de ani, exista parti ale corpului meu care nu mai pot sa faca ce vreau eu sa faca”, i-a spus Winslet gazdei Emma Barnett. „Si exista ceva eliberator in a spune <<Ei, asta e. Accept.>>”

James Cameron spune ca Leonardo DiCaprio a fost la un pas sa piarda rolul din „Titanic”: „Era atat de negativ”

Winslet e fericita sa imbratiseze schimbarile care vin odata cu varsta. „Cred ca femeile ajung la patruzeci de ani gandindu-se: <<Ei bine, acesta este inceputul declinului si lucrurile incep sa se schimbe si sa se estompeze si sa alunece in directii in care nu vreau sa mearga>>”, a explicat Winslet. „Eu tocmai m-am hotarat ca nu e adevarat. Devenim mai femei, mai puternice, mai sexy. Crestem mai mult si devenim ceea ce, de fapt, trebuia sa fim, dar nu am avut curaj. Avem ocazia sa ne spunem parerea si sa nu ne mai fie frica de ceea ce cred oamenii despre noi. Nu ne mai pasa atat de mult cum aratam.”

Sfatul ei pentru altii? „Fetelor, haideti sa ne aratam puterea”, a spus ea. „De ce nu? Viata e prea scurta!”

Winslet a abordat, de asemenea, discutiile din jurul aspectului ei – adica lipsa machiajului si stilului  – ca detectiv de politie in hitul HBO Mare of Easttown. Conversatia despre aspectul ei in acest rol a fost „absurda”, a spus ea, adaugand: „Nu ati face niciodata atata tam-tam cu privire la aparitia unui actor de sex masculin, nu-i asa?”.

Actrita a clarificat ca „a purtat machiaj” in timp ce o interpreta pe Marianne „Mare” Sheehan in serialul HBO, dar comentariile publice despre aparitia ei in rol au inspirat-o sa renunte complet la machiaj pentru urmatorul rol. Ea urmeaza sa joace rolul unei mame ingrijorate in viitorul serial drama I Am Ruth. „M-am gandit: <<Am o singura optiune aici si aceasta este sa mai fac inca un pas si sa nu ma machiez deloc. Iar parul o sa mi-l prind intr-o coada de cal demodata, asa cum fac in fiecare zi a vietii mele>>.”

Actrita a simtit o schimbare in abordarea generala a aspectului ei si a rolurilor pe care le alege in ultima vreme, a explicat ea.

„Imi place sa scot in evidenta problemele care trebuie sa fie discutate si despre care poate oamenilor le este greu sa vorbeasca”, a spus ea. „Si nu ma feresc sa arat anapoda sau neingrijita uneori. Adica, cine se machiaza ca sa-si duca copilul la scoala? Eu nu”.

6 rochii stilate pe care orice femeie trebuie sa le aiba in garderoba

Winslet nu se sfieste sa ramana autentica nici atunci cand vine vorba despre aparitiile pe covorul rosu. „Glam-ul de la Hollywood este sincer un mit”, a spus ea pentru British Vogue in 2021. „Femeile de pe covorul rosu au stat la machiaj si coafura patru ore ca sa arate asa, si probabil au facut si tratamente faciale in timpul saptamanii dinaintea evenimentului. Stiu pentru ca eu insami am facut asta”, a marturisit ea.

Ea a mai tinut sa impartaseasca adevaratul ei „secret al imbatranirii frumoase”. „Pentru mine, este vorba despre frumusetea care vine din interior si despre a nu ma mai critica atat de mult pe mine”. Kate a mai spus ca a imbatrani este un dar, asa ca nu ar trebui sa ne plecam capul in fata acestui proces natural, ci sa tinem fruntea sus si sa ne bucuram de fiecare zi.

Foto: depositphotos.com