James Cameron spune ca Leonardo DiCaprio a fost la un pas sa piarda rolul din „Titanic”: „Era atat de negativ”

1
De Georgiana Dorobantu
24 nov. 2022

James Cameron a dezvaluit ca a fost la un pas de a nu-i oferi lui Leonardo DiCaprio rolul lui Jack Dawson din „Titanic”.

Regizorul sustine ca DiCaprio a venit la auditii cu o atitudine de diva.

Intr-un interviu pentru GQ, Cameron si-a amintit de intalnirea cu Leonardo inainte de a incepe filmarile, adaugand ca o alesese deja pe Kate Winslet pentru rolul lui Rose DeWitt Bukater.

„A venit Leo si, bineinteles, ne-a fermecat pe toti, inclusiv pe mine”, a declarat Cameron, in varsta de 68 de ani. „I-am spus ‘In regula, sa vedem care este chimia ta cu Kate'”, a adaugat regizorul american.

Potrivit acestuia, DiCaprio – care avea 22 de ani cand filmul a aparut pe marele ecran – a crezut ca asta inseamna „o alta intalnire in care sa o cunoasca pe Kate”. De fapt, Cameron il chemase pentru a citi cateva replici impreuna cu Kate.

„Iar el a spus ‘Adica sa citesc?’ si eu am raspuns ‘Da’. Mi-a spus direct ‘O, eu nu citesc'”, a dezvaluit Cameron, adaugand ca reactia lui a fost sa-i stranga mana actorului si sa-i spuna „multumesc ca ai venit”.

Reactia lui Leonardo a venit imediat. „Stai, stai. Vrei sa spui ca daca nu citesc nu primesc rolul? Pur si simplu?”, a continuat regizorul.

Leonardo DiCaprio si Gigi Hadid, cel mai nou cuplu de la Hollywood. Actorul este indragostit de modelul in varsta de 27 de ani

„Iar eu i-am spus ‘Da. Sa fim seriosi. Este un film gigant, care imi va lua doi ani din viata. Deci nu o sa-l distrug luand o decizie proasta de casting. Deci vei citi replicile acum sau nu vei primi rolul'”, a adaugat el.

Potrivit lui Cameron, DiCaprio „a trantit si a bufnit”, dar a fost de acord sa citeasca impreuna cu Kate.

„Fiecare gram al fiintei sale era atat de negativ, pana cand am spus ‘Actiune!'”, si-a amintit regizorul.

9 lucruri pe care nu le stiai despre Leonardo DiCaprio: A jucat in doar 29 de filme timp de 30 de ani de cariera!

Cameron a spus ca DiCaprio s-a „transformat imediat in Jack”.

„Kate pur si simplu s-a luminat, si au intrat in acea stare si el a interpretat scena. Nori negri s-au deschis si o raza de soare a coborat si l-a luminat pe Jack. Am spus ‘In regula, el este tipul'”, a dezvaluit James Cameron.

„Titanic”, lansat la finalul anului 1997, a castigat 11 din cele 14 Premii Oscar la care a fost nominalizat si i-a asigurat lui DiCaprio un loc printre cei mai influenti actori ai secolului.

Foto: depositphotos.com