Mercur este retrograd: 3 lucruri pe care sa nu le faci in aceasta perioada

1
De Irina Constantin
23 iul. 2019

Anul acesta, planeta Mercur intra in miscare retrograda de trei ori. Perioada cuprinsa intre 8 iulie si 1 august este una dintre ele.

Mercur retrograd sperie foarte multe persoane si pare sa fie sursa tuturor problemelor existente in lume. Ti-ai varsat cafeaua fierbine pe blugi de la prima ora a diminetii? Mercur este de vina! Ti-ai uitat incarcatorul acasa intr-o zi importanta? Sigur Mercur a pus ceva la cale!

Chiar daca totul pare o conspiratie a astrelor impotriva ta, nu este cazul sa te panichezi. Trebuie doar sa acorzi mai ceva mai multa atentie deciziilor pe care le iei in perioada critica.

Cum ne afecteaza faza retrograd a planetei Mercur relatiile de cuplu si cariera

Termenul de „Mercur retrograd” descrie un fenomen interesant: Mercur pare sa se miste invers, insa este doar o iluzie optica formata de miscarea Pamantului de-a lungul planetei. In aceasta perioada, planeta se afla si mai aproape de Terra, influentele sale fiind mai puternice decat de obicei.

Intre 19 si 31 iulie, Mercur retrograd se afla in Rac, influentand astfel mai multe aspecte ale vietii personale si profesionale. Comunicarea va fi ceva mai defectuoasa, spun astrologii, asa ca nu ar fi rau sa fii ceva mai prudenta decat de obicei.

Iata cele 3 lucruri pe care nu este indicat sa le faci cand Mercur este retrograd!

1. Nu aborda subiecte importante via SMS sau chat

Cand se afla in retrograd, Mercur incetineste. Si cum el se ocupa de zona comunicarii, iti poti da seama singura care sunt consecintele.

Astrologie: Luna iulie va fi plina de iubire pentru aceste 3 zodii

Cand ai de-a face cu Mercur retrograd, evita sa ai conversatii complexe prin SMS sau chat. Risti sa fii inteleasa gresit, sa te exprimi intr-un mod nepotrivit sau chiar sa gresesti destinatarul mesajului!

Imagineaza-ti numai cum ar fi sa ii trimiti un mesaj colorat superiorului tau de la birou, in loc ca textul sa ajunga la cea mai buna prietena. Cu siguranta, nu iti doresti asta, asa ca fii atenta la ce si cum comunici. Este de preferat sa ai discutiile importante fata in fata.

2. Nu incepe proiecte noi

Perioadele sensibile, in care Mercur e retrograd, sunt perfecte pentru reflectie, evaluari si concluzii. De aceea, daca urmeaza sa lansezi un proiect proaspat sau sa anunti ceva oficial pe social media, mai asteapta putin.

Cele mai afectate semne zodiacale de primul Mercur retrograd al anului 2019

Profita de timpul acesta pentru a-ti perfectiona proiectul. Verifica din nou toate detaliile, treci prin fiecare element si asigura-te ca ai totul pregatit. Astfel, cand Mercur iese din miscarea retrograda, iti vei putea lansa ideea cu mai multa forta si cu mai multa siguranta.

3. Nu face promisiuni si nu lua decizii importante

Mercur este retrograd de trei sau patru ori in fiecare an, asa ca ar fi absurd sa iti opresti toata activitatea ori de cate ori planeta isi face de cap. Totusi, astrologii te sfatuiesc sa fii prudenta.

Mai exact, in aceasta perioada ar fi bine sa nu semnezi contracte importante sau sa faci intelegeri cu potentiali parteneri de business. Chiar daca esti nerabdatoare, ar fi indicat sa te abtii de la promisiuni marete si sa te concentrezi pe strategie.

Foto: Shutterstock.com