Partenerul nu te ajuta in treburile casei? Sfaturi practice pentru a echilibra activitatile

1
De Cristina Tudor
21 dec. 2022

Desi poate la inceputul relatiei impartirea responsabilitatilor in camin si in cuplu nu pare neaparat un „pacat” de neiertat, totusi, cu timpul, toate acestea se aduna pe umerii unui singur partener, care pur si simplu nu isi mai poate trai viata sufocat fiind de tot felul de griji, planuri, liste si responsabilitati, peste care se poate adauga optional si critica celuilalt.

Este prea mult, iar statisticile arata ca lipsa impartirii treburilor casnice duce la divort sau despartire, mai ales dupa venirea pe lume a unui copil. Iata cateva sfaturi pentru a-l responsabiliza pe celalalt si a-l convinge sa isi aduca aportul privind responsabilitatile de cuplu.

Responsabilitatile in cuplu: sfaturi sa convingi partenerul sa se implice in treburile casnice

O lista comuna de responsabilitati, pe care si partenerul sa o poata accesa oricand
Aceasta lista este foarte importanta, din mai multe puncte de vedere.

In primul rand detalierea acestor treburi si responsabilitati, care, scrise, vor fi destul de multe, creste constientizarea activitatilor celui care le preia.

Apoi, cu lista de activitati in fata, il poti intreba pe partener daca poate realiza ceva de acolo, cu o limita de timp data. De exemplu daca poate face el cumparaturile cand vine de la munca, chiar daca tu esti cea care ii face lista.

Lista cumparaturilor saptamanale/lunare

Acest tip de lista determina constientizarea cheltuielilor de baza in cuplu, incepand de la cele care tin de casa (intretinere, electricitate etc.) si pana la bugetul alocat mancarii. Ambii parteneri ar trebui sa participe la aceste cheltuieli, iar impartirea bugetului, chiar daca difera de la un cuplu la altul, trebuie atent discutata si asumata.

Citeste continuarea pe kudika.ro

Foto: depositphotos.com