Plantele care aduc norocul in casa ta

1
De Ioana Marosan
19 iun. 2019

Casa ta va arata chiar mai chic daca o decorezi cu plante. In cazul in care te bucuri si de curte, e musai sa plantezi copaceii „cu noroc” despre care iti vom vorbi!

Nimanui nu-i strica un pic de noroc in plus. Inca din Antichitate, oamenii au crezut ca anumite plante le pot aduce noroc. Ce plante aduc noroc in casa ta si iti fac zilele mai frumoase?

Nandina domestica sau bambusul sfant

View this post on Instagram

. [14.南天の実🍒] ・ まさに紅一点、美しい実です☀︎ ・ ・ ・ 📷Canon FTb(film) ・ (2018年12月に撮影) ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ #ナンテン #南天 #南天の実 #赤い実 #heavenlybamboo #redfruits #canon #canonftb #35mm #35mmfilm #film #film_jp #filmphotography #instagood #beautiful #japan #naturephotography #photo #photography #photooftheday #tokyocameraclub #東京カメラ部 #ファインダー越しの私の世界 #写真好きな人と繋がりたい #フィルム部 #フィルムに恋してる

A post shared by kimidori (@kimidori_333) on

Cunoscuta si sub numele de bambus divin, este foarte apreciata in emisfera sudica datorita florilor alb-roz si fructelor de un rosu stralucitor. In anumite state este considerata o specie invaziva, insa exista o multitudine de variatii care pot fi cultivate in ghivece. Potrivit folclorului, aceasta planta aduce noroc atunci cand este plantata in fata intrarii casei.

Cele 6 reguli ale lui Tom Hanks pentru o casatorie fericita

Scorus de munte

Acest arbore apare in mai multe mitologii antice – greaca, nordica si galeza – iar in trecut parti ale acestui copac erau folosite pentru a alunga raul. De obicei se planta in curtea bisericilor, pentru o protectie suplimentara.

Trandafirul

Este floarea iubirii si pasiunii. Atrage vindecarea si norocul. Diferitele sale culori simbolizeaza sentimente diferite. In vreme ce trandafirii rosii simbolizeaza dragostea si pasiunea, trandafirii albi simbolizeaza puritatea, iar trandafirii galbeni simbolizeaza fericirea si bucuria.

Salvia

Este considerata planta aducatoare de noroc pentru ca tine departe influentele nefaste. Se spune ca daca dai foc salviei alungi spiritele rele sau macar le creezi un mare disconfort.

Floarea pasiunii

A fost numita astfel in memoria chinurilor la care a fost supus Iisus. Este o floare foarte frumoasa, cu un colorit complicat, are 10 petale care ii reprezinta pe cei 10 apostoli care i-au ramas fideli lui Iisus in timpul patimilor acestuia. Cercul de raze mici de deasupra petalelor simbolizeaza coroana de spini pe care Iisus a purtat-o in timpul crucificarii.

Pisica, animalul magic care iti protejeaza sufletul si casa de energiile negative

Tisa

Este cunoscut si sub numele de „copacul nemuririi”, pentru ca anumite specimene au trait sute sau chiar mii de ani. Poti intalni astfel de copaci care cresc nestingheriti de sute de ani in cimitire si in curtile bisericilor, deoarece se spune ca tin departe raul.

Trifoiul

Trifoiul cu patru foi este cel mai cunoscut simbol al norocului, insa sfantul Patrick, patronul protector al Irlandei, folosea trifoiul cu trei foi, mai des intalnit, pentru a explica misterul Sfintei Treimi.

Bujorul

Bujorul este simbolul prosperitatii, norocului si bogatiei, fara sa mai punem la socoteala dragostea si casatoria fericita. Se crede ca poarta numele lui Paeon, doctorul zeilor, si intr-adevar era foarte apreciat in Antichitate pentru utilizarea in medicina. Stiai ca bujorul este floraea favorita a ducesei de Sussex, Meghan Markle?

“Cum a fost ziua ta?” sau despre cum ne deconectam acasa

Curmalul japonez

View this post on Instagram

La astringencia del caqui se debe a la presencia de taninos en la pulpa, que son eliminados mediante su polimerización con etanol o acetaldehído desprendido por las semillas una vez que el fruto ha madurado. Tras la recolección, dicha astringencia también puede eliminarse artificialmente por varios métodos: exposición a vapor de alcohol o a acatileno, etileno o etephon o tratamiento en el almacén durante 24 horas a 20-25 ºC en atmósfera al 95 % de CO2. #comprarfruta #fruit #fruta #frutadetemporada #5aldía #fruitlover #frutas #caqui #caquis #palosanto #palosantos #khaki #persimmon #persimmons #kaki #kakis #persimon #persimone #persikus #curmaljaponez #trabzonhurmasi #khakis #comersanoyrico #frutta #fruites #fruita #fruits #5aldia #comidasana

A post shared by RAICES SILVESTRES (@raices.silvestres) on

Traducerea numelui botanic al acestei plante inseamna fructul zeilor. Cu un astfel de nume, este simplu sa intelegi de ce acest copac ar trebui sa creasca in curtea ta.

Iasomia

Cu mirosul sau imbatator, iasomia atrage  o multime de oameni, dar si de polenizatori. De asemenea, se spune ca atrage iubirea si banii atunci cand este cultivata in perimetrul casei.

Foto: Shutterstock.com