Singura de Sarbatori? Cele mai bune sfaturi sa transformi singuratatea in bucurie

1
De Cristina Tudor
16 dec. 2022

Lumea moderna ne-a pus in fata unor situatii pentru care, poate, nu eram pregatiti.

Este incredibil ca, desi traim la bloc sau intr-o zona unde suntem inconjurati de atat de multi oameni, totusi ne simtim singuri, caci in aceasta lume moderna pare tot mai greu sa cream legaturi profunde sau acea „plasa” relationala a micilor comunitati. Singuratatea poate fi resimtita nu doar cand nu esti intr-o relatie, ci si atunci cand esti departe de familie sau te afli intr-o relatie in care… te simti singura, desi fizic nu esti. Iata cateva sfaturi stranse de la psihologi care sa ne ajute sa ne bucuram de sarbatorile de iarna, indiferent de statusul nostru relational.

Sentimentul de singuratate din preajma sarbatorilor apare atunci cand in viata noastra au existat anumite evenimente cu impact emotional. Fie este vorba de stres si munca in exces (nimeni nu ma intelege, toate responsabilitatile sunt pe umerii mei), de lipsa unei relatii amoroase („mi-ar placea un Craciun romantic” sau „imi e dor de el”), de departarea fata de membrii familiei (cand ii vizitezi prea rar), fie este vorba de pierderea cuiva drag (chiar si animal de companie).

Acest sentiment de singuratate il resimtim ca tristete, depresie sau simtim ca ne-au lasat puterile ori ca suntem nedreptatiti intr-un fel sau altul.

Sfaturi de la psihologi: cum sa nu te simti singura de sarbatori


Aranjeaza casa, astfel incat sa simti atmosfera de sarbatori

Chiar daca crezi ca „n-ai pentru cine” sa aranjezi bradul si sa decorezi casa, de fapt te-ai uitat pe tine. Este locul unde tu locuiesti, pe tine te asteapta acele camere in fiecare zi. Si pentru tine trebuie sa fie Craciun.

Asadar nu rata sa te bucuri de atmosfera atat de unica a acestei perioade. Alege lumanari parfumate (scortisoara, citrice), niste carti care sa-ti dea aripi si incredere in viata, decoreaza bradul dupa cum simti, la fel si ferestrele, fa totul ca si cand il astepti pe Mos.

Citeste continuarea pe kudika.ro

Foto: unsplash.com