Ce este terapia prin plutire si care sunt principalele sale avantaje

1
De Alice Papuc
21 iul. 2023

Terapia prin plutire este din ce in ce mai populara pe social media, dar si printre cei care se bucura de avantajele sale. Descopera care sunt acestea!

Terapia prin plutire este o metoda terapeutica moderna, ce se bazeaza pe experienta relaxanta si benefica a plutirii intr-un mediu de apa sarata, fara a simti gravitatea si fara a fi supus la alti stimuli externi. Aceasta tehnica inovatoare a castigat popularitate in randul celor in cautarea unui mod eficient de a reduce stresul, de a se relaxa profund si de a imbunatati starea generala de bine. In acest articol iti prezint principalele sale avantaje!

Retata mango lassi: cum se prepara bautura racoritoare indiana, pe baza de lapte

Ce este terapia prin plutire?

Terapia prin plutire presupune utilizarea unui izvor de apa sarata, in care persoana se afla intr-un dispozitiv special numit camera de plutire sau „float tank”. Aceasta camera ofera o experienta de plutire fara efort, datorita concentratiei ridicate de sare, care face ca apa sa fie densa si sa sustina corpul. Cu ajutorul acestei tehnologii, persoana in cauza se poate bucura de o senzatie unica de greutate zero. Acestea fiind spuse, ea experimenteaza o stare de relaxare profunda.

Cum functioneaza?

Prin anularea stimulilor externi si prin crearea unei senzatii de deconectare, terapia prin plutire ajuta la inducerea unei stari de relaxare profunda. Camera de plutire este proiectata special pentru a izola persoana de lumina, sunetele si senzatiile externe, permitandu-i astfel sa se concentreze exclusiv pe propria experienta senzoriala. De cele mai multe ori, camera este umpluta cu apa calduta si este intunecata, creand astfel un mediu propice relaxarii si meditatiei. Bineinteles, in cazul in care persoana doreste, poate avea o lumina difuza sau chiar muzica de relaxare.

Principalele avantaje

 

Reducerea stresului si anxietatii

Terapia prin plutire ajuta la scaderea nivelului de cortizol, hormonul responsabil de stres. Mai mult decat atat, aceasta stimuleaza secretia de endorfine, cunoscut si sub numele de „hormonul fericirii”. Aceasta duce la o reducere a anxietatii si a tensiunii pe care o resimti.

4 hoteluri de vis care se afla pe bucket list-ul meu vara aceasta

Ameliorarea durerilor cronice

Intrucat corpul este complet sustinut in apa, terapia prin plutire poate reduce presiunea asupra articulatiilor, a muschilor si a coloanei vertebrale, oferind o ameliorare semnificativa a durerilor cronice, inclusiv a durerilor de spate si a fibromialgiei.

Imbunatatirea somnului

Experienta profund relaxanta poate contribui la o mai buna calitate a somnului. Starea de relaxare indusa de aceasta tehnica ajuta la reducerea tulburarilor de somn si te ajuta sa te simti mai odihnita.

5 semne ca esti mult prea dura cu tine si asta iti afecteaza viata

Mai multa concentrare si mai multa creativitate

Odata ce mintea este eliberata de stimuli externi, se poate crea un mediu propice pentru concentrare si stimularea creativitatii. Te deconectezi de la tot ceea ce este in jurul tau si ai parte de un moment doar tu cu tine. Astfel, te poti concentra mult mai bine si poti obtine claritate cu privire la situatia in care te afli. Poti sa gasesti noi solutii la anumite probleme sau sa ai idei creative care sa te ajute in proiectele pe care le desfasori.

Foto: depositphotos.com