Trei dintre cele mai frumoase locuri din Romania de vizitat iarna

1
De Cristina Tudor
29 dec. 2020

Ca avem o tara frumoasa, asta nu contesta nimeni. Putini se pot bucura de o asemenea varietate de relief, de o flora deosebita si o fauna atat de putin periculoasa.

Cat timp e vremea frumoasa poti merge in orice colt al tarii si cu siguranta vei gasi locuri ce-ti vor ramane in suflet. Dar si anotimpul rece are farmecul lui, asa ca am cautat sa vedem care sunt cele mai frumoase locuri din Romania de vizitat iarna.

De 15 ani, in inima Muntilor Fagaras, in fiecare iarna sunt construite un hotel si o biserica de gheata langa lacul Balea. Blocurile masive de gheata sunt extrase din lac, iar dupa un efort urias de aproximativ o luna se ridica aceste constructii care te fac sa te simti ca in Laponia, doar ca fara drumul lung si costisitor. In fiecare an realizatorii sai au ales o tematica diferita, asa ca de la o iarna la alta temele au provenit din muzica, astrologie si chiar geologie.

Mobilierul este si el integral din gheata, paturile fiind, de fapt, niste blocuri de gheata acoperite cu o saltea groasa. Sacii de dormit iau locul pilotelor pentru ca temperatura din camere se invarte in jurul punctului de inghet. Pentru cei care nu simt nevoia sa experimenteze o noapte la 0 grade, hotelul si biserica sunt deschise si pentru vizitatori. Asa se face ca anual mii de turisti le trec pragul.

Iarna trecuta a fost prima in care hotelul a fost inlocuit cu constructii de tip igloo. Temperaturile ridicate nu au mai permis formarea blocurilor de gheata necesare, asa ca echipa a apelat mai mult la zapada pentru amenajarea spatiului. Pana in acest moment, in conditiile pandemiei de coronavirus, nu s-a anuntat nimic referitor la constructia din aceasta iarna. In orice caz, comunicarile incepeau in luna ianuarie, cand managerii proiectului se lamuresc daca vremea le este sau nu favorabila.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.