Cele mai frumoase locuri din Romania de vizitat primavara

1
De Cristina Tudor
8 feb. 2021

Unii dintre noi am descoperit cele mai frumoase locuri din Romania, insa adesea ne intrebam pe care sa le alegem primavara, pentru o vacanta menita sa ne incarce cu energie.

In clasele primare am invatat la scoala ca Romania este o tara frumoasa, cu aproape toate formele de relief, ce merita vazuta bucatica, cu bucatica, pana in cele mai mici detalii. Tot la scoala aflam ca mii de turisti straini ne invidiaza si ne viziteaza an de an pentru ca avem munte, mare, delta si o multime de minunatii ale naturii.

In 2020 am fost fortati cumva sa ne indreptam atentia mai mult catre locurile frumoase din Romania si unii dintre noi am ales-o ca destinatie de vacanta, in detrimentul plajelor din Grecia, Turcia sau Bulgaria. Anul trecut am vazut pe retelele de socializare cele mai frumoase fotografii surprinse in locuri minunate din tara noastra si am inteles ca astfel ne putem promova frumusetile naturii, daca nu in lumea intreaga, macar intre noi.

Dupa o vacanta de iarna cu oarecare restrictii de circulatie, suntem multi care visam macar la o vacanta de primavara. Si pentru ca inca nu e timpul sa calatorim in strainatate asa cum o faceam in anii anteriori, propun sa ne aplecam putin atentia catre cele mai frumoase locuri din Romania de vizitat primavara. Tara noastra merita si sunt convinsa ca imi veti da dreptate.

Asadar am incercat sa intocmesc o lista cu cele mai frumoase locuri din Romania primavara.

Poiana Narciselor

O sa incep cu unul dintre locurile al carui nume are primavara in el. Si va indemn ca in locul statiunilor de pe Valea Prahovei, sa mergeti la vreo 30 de kilometri de Brasov, in Dumbrava Vadului unde se afla o poienita intinsa pe care, in fiecare an in luna mai, infloresc mii de narcise. Inainte de a aminti de pozele de Instagram ce se pot obtine aici, iti spun ca mirosul de narcise inflorite te va face sa-ti imaginezi gradina raiului.

Valea Vaserului

Tot de pe Instagram am aflat ca vara trecuta, foarte multi dintre cunoscutii mei au fost in Maramures. Se spune despre aceasta zona a tarii ca este de o frumusete rara si totul, de la natura, la asezarile omenesti, la locuitori si pana la traditii, este minunat. Valea Vaserului este unul dintre cele mai renumite puncte de atractie din Maramures, odata pentru peisajele sale incantatoare si apoi pentru ca pe aici trece faimoasa „Mocanita”. Pe Valea Vaserului este ultima cale ferata forestiera functionala din tara, iar amenajarea ei a inceput in anul 1931. Asadar un loc incarcat de istorie si traditii, cum spuneam.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.