Destinatii de vacanta in Romania pentru vara 2021

1
De Cristina Tudor
20 iun. 2021

Vorbesc cu oameni mai mult sau mai putin apropiati si de peste tot reiese acelasi lucru: mai obositi ca in perioada asta parca nu am fost nicicand.

Nici in sesiunile interminabile, nici cand lucram 17 ore pe zi ca sa ne remarcam in fata sefilor, nici cand copiii urlau noapte dupa noapte. Pandemia si-a spus cuvantul asupra noastra, asa ca multi dintre noi visam la un concediu cat mai relaxant. Am cautat sa vedem unde mergem la odihna, in tara, in vara asta astfel incat sa reusim sa mai incarcam putin bateriile si am descoperit cateva locuri minunate.

Pensiunea Casa Maria

Rupta de lume si de zgomotul civilizatiei, pensiunea din Lunca Visagului e locul in care sa te retragi ori de cate ori vrei sa iti refaci puterile si sa-ti pui ordine in ganduri. Situata in inima Muntilor Vladeasa, la 1100 de metri altitudine, cu vedere directa asupra barajului Dragan-Floroiu, pensiunea Casa Maria este o oaza de liniste la care ajungi dupa ce strabati un ultim kilometru pe un drumeag forestier. La capatul lui vei descoperi o casa primitoare, decorata cu bun gust chiar de proprietara locului, un om bun de pus la rana si de stat la povesti, pe fundal de bossa-nova, muzica care strabate timid din boxele amplasate pe terasa de pe care nu vei vrea sa mai pleci, fie zi, fie noapte.

Cetatuia

Unde sa iti tragi mai bine sufletul daca nu intr-un loc inconjurat de o padure seculara, fara sa auzi urma de zgomot citadin? Pensiunea din Magura, aflata la 30 de kilometri de Buzau este locul in care pacea se transforma din cuvant in sentiment, unde iti umpli plamanii cu aer curat si sufletul de armonie si liniste. Vei redescoperi placerea plimbarilor relaxate in natura, te poti plimba cu bicicleta, poti vizita schitul aflat la doar 800 de metri distanta sau tabara de sculptura de la 4 kilometri departare. Sau poti sta cat e ziua de lunga sa asculti trilul pasarilor si fosnetul frunzelor si sa citesti, in sfarsit, cartea pe care o porti cu tine de ceva vreme, dar n-ai avut niciodata vreme de ea.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Facebook/Pensiunea Casa Maria