Vedete pentru care meditatia e sfanta. Sunt un exemplu pentru noi

meditatia
1
De Ioana Marosan
7 oct. 2018

Odata cu noile provocari pe care era tehnologica le-a adus in viata noastra a aparut si necesitatea de a gasi o metoda de contracarare a asaltului zilnic asupra linistii noastre interioare.

Meditatia este un remediu cunoscut si folosit de milenii in cultura asiatica, dar care a inceput sa prinda teren in lumea occidentala de abia in anii ’60.

Acum este o moda ca, indiferent de varsta, oamenii sa incerce macar o data in viata sa se initieze in tainele meditatiei. Iar celebritatile nu fac exceptia, multe dintre vedetele din lumea muzicala si cinematografica au inceput sa practice meditatia, ca un mijloc de a-si gasi pacea si echilibrul.

Iata cateva dintre vedetele pentru care meditatia e sfanta si sunt un exemplu pentru noi.

Eva Mendes

Superba actrita a recurs la Meditatia Transcedentala pentru a-si gasi echilibrul interior si pentru a-si stimula creativitatea. Ea a declarat ca a fost initiata in tainele Meditatiei Transcedentale de catre cunoscutul regizor David Lynch.

Gisele Bundchen

Cunoscut manechin si mama a doi copii, Gisele a inceput sa practice yoga si meditatia in timpul primei sarcini, pentru ca sa o ajute sa se mentina in forma. Ea sustine ca meditatia a ajutat-o sa revina la greutatea de dinainte de sarcina in doar doua luni.

Angelina Jolie

Angelina nu mai are nevoie de nicio prezentare, ea fiind un model pentru foarte multe femei din intreaga lume. Mama a sase copii, Angelina a afirmat ca gaseste pauze de meditatie in orice moment al zilei, chiar si atunci cand se joaca impreuna cu copiii. Iata un model de meditatie la pachet!

Richard Gere

Cunoscutul actor, considerat unul dintre cei mai atragatori barbati de la Hollywood, practica budismul, fiind un adept infocat al lui Dalai Lama si un sustinator fervent al libertatii Tibetului. Fiind un initiat in tainele budismului, Richard Gere a amintit adesea despre felul in care credinta sa i-a dat puterea sa reziste la Hollywood.

Demi Moore

Demi este de foarte multa vreme o adepta dedicata a cunoscutului lider spiritual Deepak Chopra si chiar face parte din comitetul de conducere de la centrul sau de vindecare. Poate ca meditatia este secretul pentru frumusetea ei neschimbata.

Arnold Schwarzenegger

“Terminator-ul” si fostul guvernator al statului California nu este genul de persoana pe care te-ai astepta sa o gasesti in pozitia de lotus. Dar, se pare ca fostul campionul mondial la body building a invatat si continua sa practice meditatia transcedentala.

Katy Perry

Desi casatoria sa nu a rezistat, meditatia, in care a fost initiata de catre fostul sot, Russell Brand, a devenit o parte importanta si nelipsita din viata ei. Perry este o sustinatoare ferventa a fundatiei inaugurate de catre David Lynch, David Lynch Foundation, si afirma ca meditatia a ajutat-o sa-si gaseasca echilibrul si i-a stimulat creativitatea de care are multa nevoie in cariera sa muzicala.

Kourtney Kardashian

Cum se imparte intre reality-show-ul al carei personaj colectiv este familia sa si stilul de viata natural? Kourtney a declarat adesea ca practica meditatia si yoga si chiar a fost surprinsa de paparazzi in timp ce mergea spre o sesiune de antrenament.

Hugh Jackman

Cunoscutul actor este un alt fan devotat al Meditatiei Transcedentale, vorbind despre practicile zilnice in cadrul emisiunii moderate de Oprah Winfrey. Jackman a mai spus ca incearca sa transmita si copiilor sai ideile despre iubire si gratitudine promovate de catre filozofia yoga.

Foto: Eva Mendes pentru Estee Lauder