Anklet, baby: bratarile de glezne revin in trend!

anklet
1
De Iulia Claudia Dumitru
27 mai 2019

Anii 90 nu s-au incheiat, desi au trecut aproape 30 de ani de cand au inceput! Fascinatia designerilor pentru bratari de glezna si alte accesorii sau piese vestimentare desprinse din perioada aceea nu s-a incheiat nici ea!

Au un aer de vacanta, de plaja, de feminitate si relaxare. Amintesc de tarabele de la mare sau de bazarurile din destinatii exotice. Au parfum de nisip, de sare, de briza si mai au ceva retro in ele. Astazi ne indreptam atentia la picioare, la delicatele si captivantele bratari de glezna.

Cu tenta Hippie, pornind, fara doar si poate de la costumul Gipsy, popularizat in timpul miscarii Make Love Not War, in anii 70, simpaticele bratari de glezna au revenit in moda si in anii 90. Practic, atunci cam toate femeile purtau bratari tip anklet. Si cand spun „toate femeile” ma refer, desigur, la moda occidentala.

Totusi, ca origine, bratara de glezna porneste din Orient, popularizata fiind si in anii 70, si in anii 90, si acum. Este o ciclitate in moda si iata ca pe lista de bijuterii la moda acum, in 2019, apar si ele: modelele de bratari de glezna!

Poarta si tu bratari de glezna! Inspira-te de aici!

Uneori mai delicate, alteori incarcate si masive, asa s-ar imparti in categorii tipurile de bratari de glezna din aceasta vara. Cum poti asorta si tu unele dintre cele mai interesante bijuterii care se poarta in 2019? Cel mai bine, pornesti de la sugestiile stilistilor caselor de moda internationale, care dicteaza trendurile.

La Marni am vazut bratari de glezna cu elemente decorative din jad si agat, destul de vizibile si colorate, purtate cu papuci cu talpa joasa.

Bratari Zara, 49,90 lei

Si tot cu papuci, insa de data aceasta stil sabot, cu tocul inalt, retro, am vazut la Esteban Cortazar bratari-anklet fixe cu cercuri prinse.

Anklets Asos Design, 8 euro, asos.com

De la flats, trecem la tocul chunky si la platforme! La Chloe, modelele au purtat bratari de glezna fixe, argintii, dar si inele pe degetele de la picioare, alaturi de sandale cu toc gros si platforma.

Bratari Asos Design, 6 euro, asos.com

Si pentru ca pe lista de trenduri de bijuterii se poarta mult lanturile, sa trecem in revista si cateva stiluri de anklets cu zale. Cel mai des le-am vazut la sandale si pantofi cu toc!

La Versace bratara de glezna din lant auriu a decorat sandalele cu bareta. La Zimmerman am vazut bijuterii la moda: anklets masive, cu zale mari, asortate cu stiletto cu pattern de esarfa. Iar la Alexa Chung am vazut bratari de glezna cu strasuri, simple, purtate cu sandale peep toe cu toc si sosete barbatesti.

Bratari Bershka, 39,90 lei

Anklet Parfois, 49,90 lei

Dupa cum vezi, la acest capitol varietate exista! Si in ceea ce priveste modelele de bratari de glezna si in ceea ce priveste incaltamintea ce le completeaza. Tu faci aceasta incursiune in trecut?

Foto: Instagram – elle_ferguson