Care sunt acele haine pe care este recomandat sa le duci la curatatoria profesionala

1
De Alice Papuc
16 mai 2024

Tu stii cand este momentul sa apelezi la o curatatorie profesionala?

In timp ce multe haine pot fi spalate si intretinute foarte bine acasa, exista unele articole pentru care este recomandat sa apelezi la curatatoria profesionala. In caz contrar, risti sa iti deteriorezi unele dintre piesele statement din garderoba ta. Iata care sunt acestea!

Hainele din materiale delicate

Articolele din matase, chiffon, lana sau casmir sunt adesea prea sensibile pentru a fi spalate acasa. Curatatoriile profesionale au expertiza si detin echipamentele necesare pentru a trata aceste materiale cu grija si atentie, astfel incat acestea sa ramana in stare foarte buna pentru cat mai mult timp.

Costumele si sacourile

Costumele elegante si sacourile necesita o curatare specializata pentru a mentine forma, culoarea si aspectul impecabil. In plus, curatatoriile profesionale pot face si mici ajustari sau reparatii pentru a pastra integritatea hainelor, in functie de nevoile tale specifice.

Hainele cu aplicatii sau paiete

Articolele de imbracaminte care au aplicatii decorative sau paiete necesita o atentie deosebita in timpul curatarii pentru a evita deteriorarea sau caderea acestora. Curatatoriile profesionale stiu cum sa trateze aceste detalii in mod delicat.

Hainele din piele sau piele ecologica

Curatarea si intretinerea corecta a hainelor din piele sau piele ecologica necesita abilitati specializate si produse adecvate. Desigur, poti incerca acest lucru si la tine acasa, mai ales cu mici trucuri, insa risti sa iti deteriorezi hainele sau risti ca acestea sa nu arate tocmai exemplar.

Hainele cu etichete de instructiuni speciale

Unele haine vin cu etichete care specifica sa fie curatate doar chimic sau sa fie ferite de anumite procese de curatare. O curatatorie profesionala este familiarizata deja cu aceste cerinte speciale si poate asigura tratamentul adecvat, indiferent de tipul de haina.

Trei obiecte pe care sa nu le tii in dormitor, ca sa nu atragi ghinionul si nesansa

Hainele cu pete dificile

Petrecerea unei nopti in oras poate lasa unele pete dificile pe haine, precum petele de vin sau de dulceata. Curatatoriile profesionale au tehnici si solutii specializate pentru a trata si indeparta chiar si cele mai dificile pete, fara a afecta materialul hainelor.

Decat sa incerci tu fel si fel de solutii homemade, este recomandat sa lasi petele dificile si hainele foarte murdare pe seama expertilor.

Hainele voluminoase sau foarte grele

Articolele precum gecile de iarna, mantourile, hainele din lana voluminoase sau chiar rochia de mireasa pot fi greu de spalat si uscat acasa. Curatatoriile profesionale au echipamentele necesare pentru a manipula si curata aceste articole in mod eficient si fara deteriorare.

Foto: depositphotos.com