Trei obiecte pe care sa nu le tii in dormitor, ca sa nu atragi ghinionul si nesansa

1
De Cristiana Astefanoaiei
13 apr. 2024

Dormitorul este un sanctuar al linistii si al relaxarii, unde ar trebui sa te simti in siguranta si in armonie. In timp ce unele obiecte pot sa favorizeze fluxul de energie pozitiva, altele nu sunt recomandate in aceasta camera.

Daca renunti la aceste lucruri din dormitor, te vei odihni mai bine si vei avea parte de mai mult noroc. Cel putin asa spun principiile Feng Shui, care considera ca amenajarea locuintei poate influenta sectorul prosperitatii si atrage norocul si abundenta in viata ta.

Trei obiecte interzise in dormitor

Purificarea si curatarea spatiului dormitorului mentine o atmosfera pozitiva si benefica in viata ta, alungand ghinionul si nesansa.

Plante uscate

Acestea pot simboliza stagnarea sau declinul si pot submina atmosfera de calm si vitalitate. Daca doresti sa aduci natura in dormitor, alege plante verzi si sanatoase care sa imbogateasca aerul si sa aduca o energie proaspata.

Nu pastra plante in ghiveci care au frunze ingalbenite sau uscate. Nu pastra flori uscate ramase din buchetele primite. Nu pastra decoratiuni care includ si flori uscate. Toate acestea absorb energia vitala din dormitor, atragand ghinonul.

Care sunt „plantele norocului” si unde trebuie sa le pozitionezi in casa pentru a atrage prosperitatea

Oglinda mare

Poate atrage energii negative si afecteaza chiar si calitatea somnului. Se crede ca oglinda poate reflecta sau amplifica energiile negative, perturband astfel echilibrul interior. Daca totusi doresti sa ai o oglinda in dormitor, asigura-te ca este mica si ca este plasata intr-un colt care nu interfereaza cu somnul.

In cultura Fengh Shui, se crede ca o oglinda care reflecta patul poate crea agitatie. In general, este considerat nepotrivit sa ai oglinzi care reflecta usa de la intrarea in dormitor. Acest lucru ar putea duce la dispersia energiei si la sentimente de nesiguranta.

7 trucuri feng shui care te ajuta sa induci calmul in casa ta

Obiecte deteriorate

In dormitor si in general in locuinta ta nu au ce sa caute lucruri sparte, rupte sau invechite. Ele pot transmite o energie negativa si pot simboliza lipsa de armonie si integritate in viata ta.

Este important sa pastrezi dormitorul ordonat si curat, evitand obiectele deteriorate sau nefunctionale. Inlocuieste obiectele sparte cu altele noi sau repara-le pentru a restaura armonia si echilibrul in spatiul tau de odihna.

Foto: Freepik.com