Feng Shui 2023: modalitati de a aduce energia pozitiva in casa ta in noul an

1

Feng Shui se traduce prin „vant” si „apa”. Este o filozofie chinezeasca straveche folosita pentru a echilibra elementele fizice si de mediu intr-un spatiu de locuit pentru a creste chi-ul pozitiv, scris si qi, sau energia, pentru a trai o viata holistica.

Feng Shui isi gaseste radacinile in ideologia taoista, care considera ca exista cateva forte in joc in mediul inconjurator care trebuie optimizate. Acestia au impartit, in linii mari, lumea naturala in cinci elemente – foc, pamant, metal, apa si lemn. Filozofia Feng Shui se concentreaza foarte mult pe amplasarea si prezenta acestor elemente in spatiul de locuit pentru o viata prospera si armonioasa.

Feng Shui are mult de-a face cu formele, culorile, materialele si structurile care reprezinta aceste elemente. Pentru Anul Iepurelui, culorile norocoase sunt albastru azuriu, verde mar, rosu si alb perlat. Prin urmare, decorul Feng Shui ar trebui sa le reflecte pe acestea, pe langa elementele pe care le reprezinta.

Deoarece 2023 este Anul Iepurelui de Apa, conform zodiacului chinezesc, care este elegant, iubitor de pace, bland si adaptabil, se asteapta sa fie si anul vindecarii. Cand vine vorba de a avea un Feng Shui bun, trebuie sa aduci elementul pamant in casa ta, conform acestui animal zodiacal. Iar piatra pretioasa, jadul, te poate ajuta sa canalizezi tot norocul in locuinta ta.

7 trucuri feng shui care te ajuta sa induci calmul in casa ta

Feng Shui 2023 pentru camera de zi

O camera bine luminata, aerisita si fara dezordine este ideala. Se recomanda folosirea plantelor in ghiveci pentru a atrage chi-ul pozitiv al elementului lemn. Expertii spun ca ar trebui evitate tufisurile spinoase sau cactusii si ca in spatiul de locuit pot fi pastrate plante cu frunze bine rotunjite. Este incurajata si folosirea acvariilor.

Un alt sfat important este sa te asiguri ca niciunul dintre obiecte de mobilier nu are spatele indreptat spre usi si ar trebui sa aiba marginile rotunjite. Acelasi lucru este valabil si pentru sculpturile folosite in casa. Forma lor nu trebuie sa fie ascutita.

Trucuri Feng Shui care te ajuta sa atragi iubirea in viata ta

Feng Shui pentru dormitor

Dormitorul este una dintre cele mai importante incaperi din casa, deoarece este un refugiu pentru majoritatea dintre noi dupa o zi lunga si grea de munca. Viata sexuala, programul de somn si pacea interioara sunt legate de aceasta camera. Prin urmare, cateva sfaturi Feng Shui pentru dormitoare pot ajuta la ridicarea potentialului acestui spatiu.

Este foarte important sa ai patul intr-o pozitie impunatoare. Acest lucru inseamna ca, atunci cand esti asezata pe pat, ar trebui sa poti vedea usa, dar aceasta nu ar trebui sa fie indreptata direct spre tine. De asemenea, nu ar trebui sa existe obstacole sau dezordine in dormitorul tau.

Al doilea lucru de retinut este ca in aceasta camera nu trebuie sa existe acvarii sau corpuri de apa. Motivul este ca apa are rolul de a difuza focul, ceea ce se traduce prin mai putina pasiune in dormitor.

Deoarece culorile anului sunt albastrul si verdele deschis, acestea ar trebui sa functioneze foarte bine in tandem cu Anul Iepurelui. Concentreaza-te pe utilizarea mai multor dintre acestea sub forma de huse de pat, perne si cuverturi. De asemenea, tonurile pamantului si folosirea ceramicii pot atrage energie pozitiva, ceea ce iti va face viata mai stabila si te vei bucura de o sanatate buna.

Institutul Pantone a ales culoarea anului 2023. Ce semnificatii are si cum o poti integra in viata ta

Feng Shui pentru bucatarie si spatii deschise

Sfaturile de decor Feng Shui pentru bucatarie sugereaza ca aragazul sa fie intr-o pozitie centrala, iar frigiderul sa fie cat mai retras.

Folosirea culorilor galben si maro inseamna hrana, albastrul si verdele sunt pentru vitalitate, in timp ce albul si griul sunt pentru bucurie. Consilierii Feng Shui recomanda folosirea tuturor acestor nuante in bucatarie, cu un strop de rosu sau portocaliu pentru inspiratie. Evita cu orice pret sa pastrezi obiecte stricate.

Feng Shui 2023 pentru baie

Se recomanda utilizarea oglinzilor ovale si a iluminatului bland. De asemenea, expertii sfatuiesc cu tarie impotriva utilizarii luminilor aspre suspendate. Mai presus de orice, se recomanda curatarea profunda frecventa si ordonarea produselor de ingrjire din baie.

Foto: unsplash.com