Institutul Pantone a ales culoarea anului 2023. Ce semnificatii are si cum o poti integra in viata ta

1
De Cristiana Astefanoaiei
14 dec. 2022

Este oficial: 2023 este anul magenta. Aceasta este concluzia Institutului Pantone, care a ales in fiecare an, timp de peste 2 decenii, o „culoare de succes”.

Da, este din nou acea perioada a anului in care aflam ce culoare va reprezenta urmatoarele 12 luni! Pentru pasionatele de decor inseamna un singur lucru: accesorizarea locuintei in culoarea anului 2023!

Culoarea anului 2023: Viva Magenta 18-750!

Institutul Pantone a descris-o ca „o nuanta inradacinata in natura, care coboara din familia rosie si exprima un nou semnal de forta”.

Alte cuvinte pe care compania le foloseste pentru a caracteriza culoarea includ puternic, imputernicire, electrizant, fara limite, indraznet si incluziv.

„Viva Magenta este curajoasa si neinfricata si o culoare pulsanta a carei exuberanta promoveaza o celebrare vesela si optimista, scriind o noua naratiune”, spun expertii Pantone.

Care este culoarea lunii tale de nastere si ce spune despre tine

Pantone a scris cartea despre potrivirea culorilor in anii 1960 si defineste Viva Magenta ca „ton rosu purpuriu nuantat, care prezinta un echilibru intre cald si rece”.

Magenta este un hibrid in multe sensuri, spune autoritatea in materie de culori, deoarece se afla la granita dintre fizic si virtual, organic si inovator.

Culoarea anului 2023 reprezinta speranta

Se pare ca „Magentaverse” este deja pe urmele noastre. Pantone a incheiat parteneriate cu companii precum Motorola, Spoonflower si Cariuma pentru a lansa telefoane mobile, tapet, pantofi de skate si multe altele in nuanta desemnata. Exista, de asemenea, o componenta psihologica, emotionala. Pantone spune ca magenta echilibreaza indrazneala si distractia, increderea si umanitatea. Compara acest lucru cu modul in care spatiile digitale au accelerat globalizarea, permitandu-le oamenilor sa se conecteze cu ceilalti si sa isi aprofundeze empatia.

„Culoarea anului 2023 imbina bogatia, caldura si forta materiilor naturale cu orizonturile bogate si deschise ale lumii digitale. Rezultatul este o nuanta de rosu care ne extinde orizonturile de autenticitate”, spune Pantone.

Integreaza culoarea anului 2023 in locuinta ta

Viva Magenta este o culoare puternica, pe care daca o alegi, sigur aduce un aer fresh locuintei tale.

Cum sa scapi de energia negativa din locuinta ta. Foloseste aceasta metoda la cel putin 6 luni

Este suficient sa adaugi cateva componente, precum un covor magenta sau un aranjament floral in culoarea anului 2023 pentru un plus de dinamism.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicole Rudau (@nicole_rudau)

Daca esti mai indrazneata, opteaza pentru tapet cu nuante de Viva Magenta sau chiar pentru o canapea in aceasta culoare puternica!

Programul prin care Pantone alege anual culoarea anului dateaza inca de acum doua decenii. Acesta isi propune sa evidentieze relatia dintre culoare si cultura. Culorile anului sunt alese pentru ca reflecta cultura globala la un anumit moment dat, potrivit lui Laurie Pressman, vicepresedintele institutului.

De ce are nevoie sufletul tau in 2023 in functie de zodia in care te-ai nascut

Procesul de selectie al acestuia presupune examinarea a tot ceea ce exista, de la industriile de divertisment si turism la tehnologii, evenimente culturale si conditii socio-economice.

Foto: AMICA MAGAZINE