Pantone a ales culoarea anului 2019!

Living Coral
1
De Roxana Dobrita
6 dec. 2018

Ne-am distrat cu ultravioletul in 2018, dar in 2019 suntem gata sa parasim misterele cosmosului si sa ne pierdem in adancurile oceanului.

Pantone, autoproclamata autoritate globala in materie de culori, a ales culoarea anului 2019: Living Coral!

Living Coral

“Asa cum recifurile de corali sunt o sursa de sustenabilitate si adapost pentru vietuitoarele oceanelor, nuanta Living Coral – vibranta si in acelasi timp delicata – ne imbratiseaza cu caldura si ne confera liniste si energie intr-o lume in continua transformare”, a anuntat Pantone in comunicatul de presa trimis ieri.

Institutul Pantone, bazat in New Jersey, alege o culoare in fiecare an, in functie de conditiile socioeconomice, trendurile din moda, noile tehnologii, dar si trendurile in materie de lifestyle, arta, muzica, social media si calatorii.

Anul acesta, avand in vedere cat de mult a ajuns sa ne controleze tehnologia si social media, Pantone a crezut ca e momentul potrivit sa ne intoarcem la natura si la culorile sale minunate.

“Culoarea este o lentila care ne echilibreaza si prin care ne conectam atat la realitatile naturale, cat si la cele digitale, iar acest lucru este cu atat mai adevarat in cazul nuantei Living Coral. Consumatorii tanjesc dupa interactiune umana si conexiune sociala, iar calitatile voiosului Living Coral ating acea coarda sensibila”, a spus Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantone, in comunicatul de presa.

Conform Pantone, natura energica a acestei nuante de portocaliu incurajeaza activitatile relaxante, iar autenticitatea sa inlesneste conectarea si intimitatea.

“Aceasta culoare vie si efervescenta uimeste ochiul si mintea. Sta in centrul ecosistemului nostru cromatic si evoca grija pe care recifurile de colari o au fata de un intreg caleidoscop de alte culori.”

Foto: Maison Alma