Cum arata o zi din viata Annei Wintour, „Doamna de Fier” a modei

cum arata o zi din viata Annei Wintour
1
De Maria Dima
27 feb. 2019

Pe principiul nici un Fashion Week fara Anna Wintour si inarmati cu fascinatia asumata legata de femeia al carei nume e sinonim cu perfectiunea in moda, suntem cu totii curiosi cum arata o zi din viata ei.

Dupa ce a participat la peste 3000 de prezentari de moda, e clar ca nimeni nu cunoaste mai bine industria de fashion decat Anna Wintour. Cu toate acestea, prea putine sunt stiute despre viata fabuloasa a celei care are puterea de a face si desface cariere si trenduri, de peste 30 de ani.

Iata cum arata o zi normala din viata ei, presarata cu detalii despre agenda stricta, biroul si pasiunile de la care nu se abate niciodata.

4:00 – 5:00 am

Ca multi alti antreprenori de succes, Anna Wintour este o persoana extrem de matinala. Orice dimineata care o prinde in pat dupa ora 5 este considerata deja zi de leneveala.

Ce adora si ce detesta Anna Wintour in materie de moda

5:45 am

Zilnic, la 5:45 ajunge negresit la Midtown Tennis Club din New York pentru o ora de tenis. Tenisul e o pasiune la fel de lunga ca si relatia ei cu pantofii Manolo Blahnik. Cel mai frumos cadou primit de la fiica ei? Un joc la dublu cu Roger Federer.

Dupa asta, in spiritul perfectiunii caracteristice, trece rapid pe acasa, unde o asteapta un hair stilist personal care se asigura ca Anna nu o sa aiba vreodata un “bad hair day”.

8:00 am

In jurul ore 8:00 ajunge la biroul de la etajul 25 din centrul Manhatanului, unde incepe cu o cafea grande de la Starbucks. Ziua este o insiruire de sedinte lungi, iar prin asta trebuie sa stiti ca “Dame” Wintour considera orice intalnire care dureaza mai mult de 7 minute ca fiind lunga.

Nu este de mirare ca pana si biroul ei din districtul financiar se asorteaza perfect cu personalitatea puternica. Incaperea are o nota diplomatica, fara design industrial sau cactusi luminati. Nu doar gentile ei sunt de firma, ci si biroul din spatele caruia isi conduce imperiul de peste 3 decenii. Este din mahon ebonizat si poarta amprenta lui Alan Buchsbaum.

Poze inramate cu fiul ei, Charles, si fiica, Bee, de cand erau copii, o vaza de ceramica albastra, umpluta cu ranunculus (sau cum am spune noi, “piciorul cocosului”) si creioane completeaza riguros imaginea de ansamblu a biroului. Nu lipseste tavita speciala pentru ochelarii ei de soare deja legendari.

13 lucruri de necrezut pe care nu le stiai despre Anna Wintour

Pranz

Daca micul dejun vine la pachet, intr-o cana de Starbucks, la pranz e alta poveste, devenita deja mit urban. Se spune ca mereu comanda  acelasi lucru: o friptura medium rare. Nu bea alcool niciodata si prefera apa minerala.

O alta legenda spune ca isi face timp sa ajunga pe seara la petrecerile mondene, dupa turul zilnic de forta de sedinte, shootings si interviuri. Ajunge, dar nu sta mai mult de 20 de minute, mai ales in timpul Fashion Week.

Ora de culcare? 22:15 cel tarziu.

Programul respectat cu sfintenie merge mana in mana cu stilul neschimbat al coafurii devenita semnatura si simbol al puterii, indelung interpretata si comentata, insa, fara doar si poate, recunoscuta dintr-o mie.

“Nu a fost o decizie strategica”, spune ea despre asta, “Ma simt comfortabil cu ea, atata tot. Sunt mai degraba fidela obiceiurilor. Nu pierd timp gandindu-ma la asta. Vin la birou si imi fac treaba, atat.”

Statutul de icon vine exact din asta, din perseverenta fara abatere, standarde inalte pentru tine si cei din jur, gusturi impecabile. Toate vin la pachet cu “dorinta de face lumea putin mai buna, cu fiecare editie”.

Stilul Anna Wintour: Sfaturi de la femeia care conduce imperiul modei

Viitorul unui designer poate sa fie pecetluit fara drept de apel de parerile Annei Wintour, dar ea spune ca nu este interesata de branding personal. Din acest motiv, nu e prezenta pe retelele sociale si, mai mult decat atat, recunoaste ca nu a facut niciodata un selfie si nici nu are de gand.

Foto: Shutterstock.com