Accesoriul din anii ’90 care iti aduce un plus de feminitate

1
De Iulia Claudia Dumitru
14 oct. 2019

Sa facem cunostinta cu simbolul anilor ’90. Acum reinterpretat si adus la rang de arta. Oricum, supradimensionat! Descopera ce inseamna scrunchie in contextul de fashion actual.

De la bentite la agrafe cu ornamente stralucitoare, pana la accesorii de par ca in anii ’90, deci implicit scrunchie-uri, designerii au fost nostalgici in acest sezon. Si daca credeai ca am scapat de perioada anilor ’90, afla ca ea se dezvolta si mai mult. Si in ceea ce priveste modelele de elastice de par stil scrunchie, trendul devine si mai vizibil!

Alege si tu elastice de par stil scrunchie!

Daca in sezoanele trecute si-a facut aparitia mai delicat, mai suav, sub forma unor mici trenduri, acum excursia in decada nouazecista s-a intors cu si mai multe simboluri. Se poarta inca influenta disco, si mai mult trenduri punk si grunge, dar se poarta si ceva mai delicat si simpatic! Vorbim despre coafarea parului effortless-chic si prinderea lui in cozi ponytail, in crestet sau la ceafa, cu ajutorul scrunchie-ului! Scrunchie-ul, elasticul acela de par invelit in falduri de material, cunoaste noi valente!

Se poarta elastice de par stil scrunchie mari, chiar si cele exagerat de mari si adesea realizate din texturi interesante, ce capteaza privirile. Organza, texturile plisate, matasea, catifeaua si pielea sunt doar cateva exemple catre care merita sa iti indrepti atentia.

Ce culori se poarta?

Culorile neon, specifice acelei perioade – roz, verde-lime, galben, albastru-cobalt – fac concurenta tesaturilor ce ies in evidenta. Exista ceva mai simpatic ca un scrunchie imens din organza? Poate dragalasele pompoane pe care le purtam cu mare interes in copilarie!

Si daca nu devin centru de interes al tinutei tale, prin culoare sau textura, sigur vor fi vizibile prin dimensiuni. Si asta pentru ca daca vorbim de elastice de par stil scrunchie, ele sunt mult mai mari decat acelea din anii ’90. De atunci si pana acum, cand creatorii de moda le-au reinventat, au devenit si mai puternice!

Scrunchie din matase plisata

Scrunchie My Accessories London Exclusive, 11,49 euro

Scrunchie mare cu aspect canvas

Elastic Parfois, 14,90 lei

Scrunchie din organza verde-lime

Scrunchie Topshop, 14,50 lire

Foto: Getty Images.