Trucul genial care iti va face toti pantofii noi foarte confortabili

1
De Denisa Toma
17 sept. 2019

Trebuie sa recunoastem: iubim atat de mult pantofii incat ne incapatanam sa-i purtam chiar si atunci cand ne provoaca durere.

Se intampla de multe ori ca cele mai frumoase perechi de pantofi pe care le cumparam sa nu fie tocmai confortabile la primele purtari. Dar de fiecare data ne punem speranta in faptul ca noua pereche de pantofi va deveni mai confortabila pe masura ce o purtam. De multe ori se intampla acest lucru, dar pretul platit nu poate fi trecut cu vederea: bataturi, basici sau chiar rani in toata regula.

Sa pleci de acasa fara plasturi de rezerva atunci cand porti pantofi noi este ca si cum ai pleca in desert fara apa… Din fericire, exista trucuri geniale pentru a face pantofii noi mult mai confortabili, descoperite de-a lungul timpului de femeile care iubesc incaltamintea.

5 pantofi confortabili de cumparat pentru tinutele office

In loc sa-ti lasi pantofii preferati, pe care i-ai purtat o data sau de doua ori, ascunsi intr-un colt al dulapului, ar trebui sa incerci unul dintre cele mai utile trucuri pentru a-i face confortabili.

Nu trebuie sa faci vreo treaba complicata, ci doar sa accelerezi acel proces pe care il obtii dupa cateva purtari si care iti face pantofii moi si comozi.

Iata cum sa-ti facii pantofii noi mai confortabili:

Pune-ti in picioare cele mai groase sosete pe care le ai. Poti purta chiar si doua perechi de sosete, una peste cealalta.

5 pantofi sport albi care raman la moda si in sezonul rece

Incalta-te cu pantofii noi, purtand sosetele groase.

Ia apoi uscatorul de par si porneste-l la cea mai mica setare de temperatura. Indreapta aerul cald spre pantofi si incearca sa-ti intinzi cat mai mult picioarele in interiorul pantofilor.

Nu tine foehnul prea aproape de pantofi pentru ca aparatul se poate supraincalzi si defecta, iar caldura prea puternica ar putea sa afecteze materialul si lipiturile pantofilor.

Scoate pantofii din picioare si preseaza puternic cu o mana zonele care ar putea sa-ti faca bataturi precum varful, calcaiul sau lateralele. In acelasi timp, indreapta jetul de aer cald catre aceste zone. In acest fel vei inmuia partile pantofilor care iti pot face rani. Poti sa calci cu calcaiul pe aceste zone, dar numai daca pantofii tai nu au intarituri.

14 modele de pantofi pe care poti sa ii porti si dupa ce spui „Da”

Ai grija sa incalzesti pantofii treptat, timp de un minut, apoi probeaza-i fara sosetele groase. Repeta daca este necesar ca pantofii sa se lase mai mult.

Daca crezi ca ai nevoie de o mana de ajutor, atunci poti incerca un spray special pentru intinderea pielii care va accelera procesul.

O alta solutie este sa porti pantofii prin casa, fiind incaltata cu sosetele groase. Incaltamintea se va largi treptat si va deveni mult mai confortabila apoi la primele purtari obisnuite.

Acest truc este util pentru incaltamintea din piele naturala, piele acologica, sued sau materiale similare. Dar poti incerca metoda sosetelor groase si in cazul pantofilor sport sau a tenesilor.

Foto: Instagram – @olivialafabuleuse