Amana vizita la salon! 3 coafuri pe care sa le realizezi in confortul casei tale

1
De Gavrila Alina
20 apr. 2022

Daca ai parul lung si iti doresti o coafura lejera, nu trebuie sa aloci prea mult timp pentru realizarea acesteia. Cele mai in voga sunt buclele lejere pe care le poti obtine cu usurinta, fie cu ajutorul surselor de caldura precum placa de par sau ondulatorul, fie cu ajutorul bigudiurilor, o variantamai putin daunatoare firului de par.

Pentru parul fin si subtire, procesul de obtinere al acestor bucle poate fi simplificat in cativa pasi, pe care ni-i explicaAlina Rau, stilist Wella Professionals.

„Dupa spalare, se aplica pe parul umed un produs de styling precum EIMI Perfect Setting cu scopul de a-i oferi volum. Mai apoi, se usuca parul si se sectioneaza in trei mese pe care le rotesti pe doua sau trei degete, in functie de cat de mare iti doresti sa fie bucla. Aceasta se prinde la baza radacinii cu ajutorul unor clipsuri. Ulterior, se desprind clipsurile, iar buclele pot fi lasate in forma obtinuta sau desfacute cu ajutorul unei perii de par, de la radacina pana la varfuri, devenind astfel mai relaxate. La final, poti obtine fixare cu ajutorul fixativului EIMI Mistify Me Light prin pulverizarea produsului fie pe deasupra coafurii, fie prin interior”, explica Alina Rau, stilist Wella Professionals.

Pentru parul mediu spre lung si cu un fir gros si des, buclele texturate pot fi obtinute si acasa. Cum? Cu un pic de indemanare, cu ajutorul unor agrafe, dar si a produselor de hidratare.

„Daca facem referire la un par colorat, foloseste samponul si tratamentul Wella Color Brilliance. Daca parul este decolorat,atunci opteaza pentru samponul si tratamentul Wella FusionRepair”, ne sfatuieste specialista Wella Professionals. ”Imediat, dupa ce ti-ai spalat parul, absoarbe excesul de apa cu ajutorul unui prosop prin miscari de tamponare. Aplica pe varfuri uleiul SP LuxeOil in amestec cu o crema coafanta Wella Invigo Frizz Control. Cu ajutorul unui pieptan, distribuie produsul uniform. Urmatorul pas este uscarea parului in totalitate, apoi rularea unor mese mici de par de grosimea unui degete, pe care le veiprinde la baza radacinii cu ajutorul unei agrafe. Poti lasa parul prins peste noapte, iar dimineata, desfaci buclele cu ajutorul degetelor. Pentru mai multa textura foloseste fixativul Wella Mistify Me Light”, explica Alina Rau, stilist Wella Professionals.

Doamnele care iti doresc o coafura rapida si eleganta pot opta pentru un coc, fie el prins lejer, fie cu un aspect finisat. Similar celorlalte coafuri si aceasta poate fi realizata in confortul casei.

„Pe parul proaspat spalat ai nevoie sa aplici doua produse: Wella EIMI Body Crafter, pentru obtinerea volumului in zona radacinii si Wella EIMI Thermal Image pentru protectie termica. Cu ajutorul unei perii rotative si a unui uscator de par poti forma bucle lejere si volum. Prinde parul intr-o coadalejera, pe care ulterior o imparti in doua zone pe care le poti impleti classic sau le poti reinterpreta intr-o formaavangardista. Din cele doua zone impletite se obtine o textura, iar cu ajutorul fixativului Wella EIMI Mistify Me Light se modeleaza dupa plac si se prind cu ajutorul unor agrafe de jur imprejurul cozii prinse”, sugereaza Alina Rau, stilist Wella Professionals.