Compania Carbon Dynamics si Casa de Bijuterii MICRI au prezentat oficial primul diamant de laborator creat in Romania

1
De Gavrila Alina
17 mai 2022

Compania Carbon Dynamics si Casa de Bijuterii MICRI auprezentat joi, 12 mai, in cadrul evenimentului „Diamantul de laborator – Un vis devenit realitate”, desfasurat la Muzeul National de Geologie (MNG), primul diamant de inalta calitate crescut in primul si singurul laborator din Romania pentru industria de bijuterii.

Carbon Dynamics a donat catre MNG un diamant de 1.14 ct crescut in laborator, care va fi expus pentru prima data, in data de 14 mai, cand va avea loc Noaptea Muzeelor, si care va deveni un exponat permanent al muzeului ( MNG ). La eveniment au participat si presedintele  Romaniei din trecut, Emil Constantinescu, in calitatea sa de geolog, precum si actrita Monica Davidescu, ambasadoare a brandului de bijuterii de lux Casa de Bijuterii MICRI.

Dezvoltarea atat de avansata a tehnologiei zilelor noastre a facut posibila cresterea diamantelor de inalta calitate, care a devenit o reusita a laboratoarelor prezentului. Din punctul de vedere fizic si al respectarii calitatilor 5C (Carat, Clarity, Colour, Cut, Certificate), acestea sunt identice cu cele care zac ascunse in adancurile pamantului, la sute de kilometri adancime, si pastreaza unicitatea specifica lor, reamintind ca nu exista 2 diamante de laborator la fel.

Carbon Dynamics este prima si singura companie din Romania, si printre putinele din lume, capabila sa creascadiamante de laborator, folosind procedeul CVD ( chemical vapor deposition ). Energia folosita provine din surse regenerabile, avand astfel o amprenta de carbon extrem de redusa, in plus, diamantele sale sunt slfeuite manual de catre mesteri din Anvers.

 Inspirati de scrierile lui H.G. Wells, pasionati de stralucirea celor mai pretioase pietre din istoria omenirii, am cautat sa dezvoltam si sa rafinam tehnicile de productie in cautarea diamantului perfect, a declarat Alessandro Amato, co-fondator al Carbon Dynamics, care le-a vorbit participantilor despre procesul prin care se obtin aceste diamante si le-a relatat pe scurt povestea lor.

Casa de Bijuterii MICRI, colaborator principal al Carbon Dynamics, ofera acum clientilor sai posibilitatea de a alege bijuterii cu diamantele de laborator create de Carbon Dynamics si realizand bijuterii unicat. „Diamantele au fascinat inca din cele mai vechi timpuri. Au fost simbol al bogatiei, mod de afirmare al unui statut social superior si,prin raritatea lor, un obiect al dorintelor si al orgoliilor. Regi si regine, de-a lungul istoriei, si-au masurat statura istorica prin pietrele pretioase care le-au decorat bijuteriile coroanei. In modernism, diamantul a ramas acelasi simbol de statut, care atrage priviri si care provoaca deopotrivaadmiratie si invidie, a spus fondatorul Casei de Bijuterii MICRI, Cristian Ionita.

Prezenta la eveniment, cunoscuta actrita Monica Davidescua vorbit despre cat de mult o onoreaza calitatea de ambasadoare a brandului Casa de Bijuterii MICRI pe care o are. Am stiut din prima clipa ca, Casa de Bijuterii MICRI este un nume puternic care impartaseste aceleasi valori ca si mine. O bijuterie inseamna poveste, emotie, mesaj. Iubesc traditia, inovatia, unicitatea, istoria si munca in familie. Si toate acestea reprezinta de fapt Casa de Bijuterii MICRI., a declarat ea.

Evenimentul Diamantul de laborator – Un vis devenit realitate a fost realizat in parteneriat cu Institutul Geologic al Romaniei – IGR Bucuresti, Institut National de Cercetare-Dezvoltare in domeniul Geologiei, Geofizicii, Geochimiei si Teledetectiei, aflat in Coordonarea Ministerului Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii si infiintat in anul 1906 prin Decret Regal, semnat de Majestatea Sa Regele  Carol I al Romaniei, cu scopul de a indeplini atributiile unui serviciu geologic national, intr-o locatie unica prin conceptia sa – Muzeul National de Geologie, care cuprinde intr-o succesiune logica toate ramurile stiintelorgeonomice, de la formarea planetelor, a mineralelor, a rocilor, a zacamintelor de substante minerale utile, la tectonica globala, la evolutia vietii pe Pamant si aparitia omului. 

Mai multe informatii despre Carbon Dynamics se pot obtine pe site-ul www.carbondynamics.eu

Situata in Bld. Aviatorilor nr. 35, Sector 1, Bucuresti, Casa de Bijuterii MICRI poate fi contactata prin E-mail, pe adresaoffice@micri.ro, la telefon +40 21 312 00 57 sau pe WhatsApp, la numarul +40 742 355 578. De asemenea, doritorii pot vedea exponate din colectiile casa de Bijuterii MICRI si pe site-ul www.micri.ro .