Designerul international Karim Rashid – a participat la lansarea celei mai mari platforme online pentru arhitecti si designeri: RIDA

1
De Gavrila Alina
19 apr. 2022

Asociatia RIDA (Romanian Interior Design Association) a sarbatorit, joi seara, alaturi de cei 500 de invitati – designeri de interior, arhitecti, parteneri din industriile conexe – la showrooom-ul Delta Studio din Cotroceni, lansarea platformei proprii, designdeinterior.ro .

Prin intermediul acesteia, RIDA creeaza un loc virtual si inspirational pentru arhitecti, designeri de interior si alti profesionisti din domeniu, dar si pentru oamenii pasionati de design interior. RIDA s-a bucurat de o ascensiune fulminanta, ajungand deja sa inglobeze 150 de arhitecti, birouri de arhitectura si designeri de interior si peste 500 de proiecte de amenajare.

Evenimentul l-a avut in centrul atentiei pe designerul international Karim Rashid, presedinte onorific RIDA, cel care a dat cea mai buna definitie pentru design: “este o arta care modeleaza lumea noastra, alaturi de muzica si arhitectura”.

”A face ceva diferit si nou – aceasta este una din modalitatile de a defini designul. Ca designer, trebuie sa observi ceea ce se intampla in jurul tau si aprope sa anticipezi felul in care se misca lucururile”, a mai spus Karim Rashid.

Vladimir Draghia, Razvan Simion, Andreea Antonescu, au fost cateva dintre vedetele autohtone prezente la acest eveniment caracterizat prin eleganta si rafinament, prezentat de Anca Serea. Aceasta si-a donat onorariul perceput unei cauze umanitare.

Totodata, a fost celebrata si cea de-a sasea editie a albumului inspirational „Lifestyle Design Interior” iar, ca element de noutate, au fost acordate trei premii pentru cele mai frumoase proiecte din album, in valoare de 6.000 de euro. Echipa curatoriala a fost formata din arh. Yvonne Toader, arh. Andra Marinescu, si Karim Rashid. Cei trei castigatori au fost:

Premiul I – Biroul de arhitectura Noi Studio din Timisoara ( 3.000 de euro)

Premiul II – Biroul de arhitectura ISRA DESIGN, Bucuresti (2.000 euro)

Premiul III – Arh. Stefan Bugalete, Iasi (1.000 euro).

De asemenea, s-au mai acordat cinci mentiuni si o distinctie :

Mentiune 1 – Alfa Invest, Anca Constantin – pentru cea mai interesanta abordare a unui spatiu mansardat;

Mentiune 2 – iDecorate, Irina Radu – pentru cea mai spectaculoasa utilizare a materialelor ceramice ;

Mentiune 3 – Cristiana Zgripcea – pentru cea mai frumoasa integrare a albului in functiunea rezidential ;

Mentiune 4 – Beelive Design – pentru echilibrul de culori folosite ;

Mentiune 5 – Pure-Mess Design, Sergiu Califar – pentru un proiect vibrant.

Distinctia s-a acordat biroului de arhitectura Delta Studio Design pentru cel mai mare birou de arhitectura de interior din Romania.

Atmosfera a fost vibranta, iar discursurile –  sustinute de arhitect Emil Ivanescu, Presedintele Ordinului Arhitectilor Bucuresti, Dragos Bonea, General Manager Delta Studio, un constant promotor al spatiilor frumoase din Romania, si designerul international Karim Rashid – au fost inspirationale.

Misiunea RIDA este de a sustine si promova un standard inalt de calitate estetica si functionala, de a recunoaste meritele profesionistilor din industrie si de a sustine competitivitatea in randul acestora, de a sprijini formarea profesionala si de a incuraja antreprenoriatul si meseriile certificate. Astfel, platforma designdeinterior.ro va gazdui, in curand, si echipe de mesteri certificati in executia lucrarilor de amenajare, cursuri de formare profesionala, podcast-uri la care vor fi invitati arhitecti, clienti, mesteri.

Toate demersurile asociatiei au ca scop final sensibilizarea oamenilor cu privire la impactul pozitiv pe care il are designul interior asupra stilului de viata si bunastarii acestora.

Karim Rashid este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati designeri contemporani, cu un portofoliu de peste 3.000 de proiecte. Lucrarile sale au devenit legendare in peste 40 de tari si recunoscute global cu peste 300 de premii, inclusiv mult-ravnitele Red Dot Design Award (2012), Canadian Designer of the Year (2001), Premiul George Nelson (1999).

Evenimentul, care s-a incheiat cu o tombola cu multe premii,  a fost sustinut de OAR (Ordinul Arhitectilor din Romania) Bucuresti, Benjamin Moore, Murali, Delta Studio, Egger, Laufen, Gaggenau, Porcelanosa, Kronospan, Kludi, Electrolux, Steinberg, Kuma, Terca, Ravak, Knauf Danoline, Knauf Insulation, Alukonigstahl, Dalet, Porta Doors, Mendola, Ravak si Grohe.