DHL Carpathian Marathon powered by MPG sustine performanta sportivilor romani paralimpici

1
De Gavrila Alina
17 mai 2022
Ziua Sportului Paralimpic are loc pe 18 iunie la Cheile Gradistei, Fundata
Peste 1500 de alergatori si suporteri sunt asteptati la eveniment
Pana anul acesta, peste 75,000 de euro au fost donati sportivilor paralimpici, din editiile anterioare

DHL Carpathian Marathon anuntaorganizarea Zilei Sportului Paralimpic pe
18 iunie, la Cheile Gradistei – Fundata, cu prilejul celei de-a 11-a editii. Participantii la eveniment vor avea astfel ocazia de a-i cunoaste pe sportivii paralimpici din lotul Romaniei si de ainteractiona cu acestia, la diverse discipline sportive, precum tenis, tenis de masa, tir cu arcul sau atletism.

Sportivii paralimpici sunt un model de ambitie si o reala inspiratie pentru noi toti. In ciuda dizabilitatilor cu care s-au nascut sau pe care le-au dobandit, ei depun toate eforturile pentru a obtine rezultate importante la cel mai inalt nivel. In perioada urmatoare, se pregatesc sa participe la o serie de competitii necesare pentru calificarea la Jocurile Paralimpice din 2024.

O alta veste buna este ca echipa paralimpica de fotbal s-a calificat anul acesta, pentru a treia oara consecutiv, la Campionatul European de Fotbal pentru Nevazatori, eveniment care se va desfasura in luna septembrie, in Italia. Pentru a reusi sa atinga obiectivele pe care si le propun, sportivii nostri au nevoie de sustinere financiara, pentru caprocesul de pregatire este unul complex in cazul acestor competitiide amploare.

DHL Carpathian Marathon powered by MPG a ajuns anul acesta la a 11-a editie si, sub indemnul Impreuna depasim bariere, isi propune sa stranga un numar cat mai mare de alergatori la start si sadoneze, astfel, o suma de bani cat mai consistenta, pentru ca sportivii paralimpici sa aiba sansa de a-si indeplini visurile. Alergatorii care vor lua startul pe 18 iunie din Race Village-ul de nivel olimpic amenajat in cadrul complexului Cheile Gradistei – Fundata, in judetul Brasov, se pot bucura de peisajele montane spectaculoase, de aer curat, de o competitie cu traditie, dar si de oportunitatea de a sustine, prin participarea lor, performanta acestor sportivi deosebiti.

„Suntem foarte entuziasmati si nerabdatori pentru editia de anul acesta, cea de-a 3-a, a Zilei Sportului Paralimpic, din cadrul DHL Carpathian Marathon, mai ales ca avem planuri mari si un obiectiv extrem de important: sustinerea sportului de performanta in randul atletilor paralimpici, care se antreneaza pentru calificarea laJocurile Paralimpice din Paris 2024, unde speram sa putem participa cu un lot cat mai numeros. Aici, sportivul Alexandru Bologa are sanse reale la medalia de aur la disciplina judo nevazatori, dar si multi altii pot reusi rezultate bune. Este nevoie de echipament adecvat nevoilor lor, de controale medicale, proceduri de refacere si multe altele, pentru a se putea antrena in conditii decente. Multumim DHL Carpathian Marathon pentru sustinere si  ii asteptam pe participanti sa incerce diverse discipline sportive alaturi de noi pe 18 iunie, in cadrul Zilei Sportului Paralimpic,spune Ciprian Anton, Vicepresedintele Comitetului National Paralimpic.

Si de aceasta data, DHL Carpathian Marathon are alaturi ambasadori si sustinatori importanti, printre care se numarapersonalitati si sportivi de elita, precum Constantina Dita, Gabriela Szabo, Andreea Raducan, Serban Damian si Alexandru Corneschi, care vor fi prezenti la Cheile Gradistei – Fundata pe 18 iunie.

Am acceptat cu bucurie invitatia de a sustine  DHL Carpathian Marathon, mai ales ca, pentru mine, cauza evenimentului este una cu dublu ecou. Pe de o parte, rezonez cu ea pentru ca tatal meu este imobilizat de 15 ani intr-un scaun cu rotile. Pe de alta, stiu bine cat efort si cate sacrificii presupune calificarea la competitii de inalt nivel. Eu insumi ma antrenez intens pentru a-mi bate propriul record la proba de maraton si a putea participa la JO Paris 2024. Voi alerga cu drag pentru sportivii romani paralimpici, pentru ca ei sasi poata indeplini visul de a participa la Jocurile Paralimpice,spune Alexandru Corneschi, campion national la proba de maraton.

Cei care doresc sa se inscrie pot sa acceseze site-ul oficial – www.maratondhl.ro – pentru a alege una dintre probe:

Maraton (42 km, 2000 m diferenta de nivel);
Semimaraton (21 km, 1000 m diferenta de nivel);
Stafeta (in echipe de 3 sau de 6 persoane, 290 m diferenta de nivel pentru fiecare tura de 7 km);
Crosul Copiilor (pe distante de 250 m, 500 m sau de 1 km, in functie de varsta).

Pana pe 31 mai, taxa de inscriere este de 145 de lei pentru persoane fizice, respectiv 160 pentru companii. Dupa data de 1 iunie, tariful va fi de 160 de lei pentru persoane fizice si 180 de lei pentru companii.

Copiii si tinerii cu varste sub 18 ani pot fi inscrisi gratuit la competitie. Crosul Copiilor (Kids Race) este dedicat participantilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 13 ani, iar varsta minima pentru participarea la proba de Stafeta este 14 ani, respectiv 16 ani pentru Semimaraton.

Toti participantii beneficiaza de tricoul oficial al competitiei, medalie de finisher premium, puncte de hidratare si alimentare in zona de start si pe traseu, fotografii realizate de fotografi profesionisti si diverse produse oferite de sponsori.

Ca si in anii trecuti, editia a 11-a DHL Carpathian Marathon este organizata in parteneriat cu MPG Romania, lider de piata pe segmentul proiectelor sportive adresate participantilor amatori, cu o experienta semnificativa, care include organizarea a peste 7.000 de evenimente sportive, pe parcursul a peste 25 de ani de activitate.

Sponsorii editiei de anul acesta sunt Gold Nutrition, Julius Meinl, ANSWEAR.ro, Medlife, Mobiparts si Izvorul Minunilor, iar sustinatorii evenimentului sunt Generali, Barilla, Heineken Zero, Temad, Terapie prin miscare, Fundatia Conservation CARPATHIA, Heidi si Torockoi.

Multumim Kaufland Romania, partener oficial Ziua Sportului Paralimpic si Boomerang, partener oficial Kids Race. Le multumim totodata partenerilor media care s-au alaturat evenimentului si ne sustin in campania de promovare: Radio Zu, Radio Itsy Bitsy, Psychologies, Adrenallina, 4run.ro, FitReport, Alerg.ro, 9vremparinti. Multumim pentru sprijin si autoritatilor: Romsilva, Parcul National Piatra Craiului si Salvamont.

Toate detaliile despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.maratondhl.ro si in Social Media, pe pagina Facebook DHL Maraton.

Media Contact:

WefflerMark

Andreea Cohut

Tel: + 40 740 052 831

E-mail: andreea.cohut@wefflermark.com

DHL Express Romania

Luana Dumitrescu

Tel: +40 740 305 264

E-mail: luana.dumitrescu@dhl.com

DHL Carpathian Marathon

Evenimentul a devenit un reper pentru pasionatii de alergare, numarul participantilor trecand de 9,700 in cele 10 editii desfasurate pana in prezent, in timp ce peste 600 de companii importante au fost reprezentate de echipe la start. Cauza sociala reprezinta, an de an, o coordonata importanta a evenimentului. Fondurile donate depasesc 162,000 de euro si au fost directionate catre Fundatia Hospice Casa Sperantei, Asociatia Noi Orizonturi – Familia, Fundatia Light Into Europe, Salvati Copiii Romania si Comitetul National Paralimpic.

DHL – Compania de logistica pentru intreaga lume

DHL este lider mondial in domeniul logisticii. Diviziile DHL oferaun portofoliu de servicii logistice de neegalat, de la livrarea de colete national si international, expedieri e-commerce si solutii de fulfillment, transport international expres, rutier, aerian si maritim, pana la managementul lantului industrial de aprovizionare. Cu o echipa de aproximativ 380.000 de angajati in peste 220 de tari si teritorii din intreaga lume, DHL conecteaza oamenii si afacerile intr-un mod sigur si fiabil, asigurand fluxuri comerciale sustenabile la nivel global. DHL se pozitioneaza in mod clar drept „Compania de logistica pentru intreaga lume” (The logistics company of the word), prin solutiile specializate pe care le pune la dispozitie pentru pietele si industriile in crestere, cum ar fie cele de tehnologie, biotehnologie si sanatate, inginerie, productie si energie, mobilitate auto si retail.

DHL este parte a Deutsche Post DHL Group. Grupul a generat venituri de peste 81 de miliarde de euro in 2021. Bazandu-se pe principii de afaceri sustenabile si angajament fata de societate si mediu, Grupul aduce o contributie pozitiva la nivel mondial. Grupul Deutsche Post DHL isi propune sa atinga tinta de zero emisii panain 2050.

Despre MPG Romania

MPG Romania, fondata in 1997, este lider de piata si creatoare de tendinte privind marketingul sportiv si managementul de evenimente, cu cel mai mare portofoliu de proprietati sportive pentru amatori din Romania. Agentia coordoneaza peste 1.000 de evenimente sportive pe an, in care combina know-how-ul specializat cu o implementare fara rival, ceea ce ofera experiente care aduc bucurie oamenilor si solutii personalizate pentru marci locale si globale.

Detalii despre MPG se gasesc pe: www.mpg.com.ro.

DHL Express Romania

Calea Floreasca 169 A

Bucuresti

Email:ro_marketing@dhl.com

Tel:+40 21 222 1 777

dhl.ro