Dulapurile Spazio, solutii de depozitare pentru o casa ordonata si aerisita

1
De Gavrila Alina
19 apr. 2022

De ce sa nu recunoastem, cei mai multi dintre noi strangem de-a lungul vietii o multime de lucruri. Unele sunt extrem de utile, altele sunt poate mai putin folositoare, dar au rol emotional sau le pastram pentru ca stim ca ne vor trebui la un moment dat.


Pentru toate acestea avem nevoie de solutii de depozitare generoase, care sa ne ajute sa le pastram in ordine si la care saavem acces cat mai usor. Dulapurile Spazio sunt o varianta excelenta si isi gasesc locul oriunde, fie cavorbim de casa, gradina, balcon, atelier ori garaj.Raluca Sandu, specialist MAM Bricolaj, ne explica cum le putem integra in orice locuinta.

Dulapurile Spazio, organizare usoara pentru o casaordonata

Nu conteaza ca esti sau nu ordonat din fire. Stii si tu caalta e atmosfera intr-o casa in care toate lucrurile sunt asezate la locul lor si te poti misca in voie, fara teama ca te vei impiedica de vreun pantof ce nu si-a gasit locul sau de mopul pe care il tii dupa usa pentru ca oricum nu ai unde sa-l asezi mai repede si mai bine. O spun si psihologii: intr-un spatiu aerisit gandim mai bine si suntem mai eficienti.

Doar ca sunt o multime de lucruri pe care nu le poti aseza in dulapurile obisnuite din locuinta sau care, pur si simplu, nu incap. Mopul, de exemplu, ca tot vorbeam despre el un pic mai devreme, galeata, solutiile de curatare, toate pot sta foarte bine intr-un dulap Spaziope care il poti depozita fara grija pe balcon, astfel incat sa ai acces usor la toate, dar sa nu iti ocupe spatiu in baie.

Pe langa faptul ca incap toate acestea si inca multe altele pe langa, nu ai nici grija ca se vor strica de la umezeala. Dulapurile Spazio sunt rezistente la umiditate si mucegai, iar rafturile sunt reglabile, astfel incat sa le poti aseza dupa necesitatile tale. Mai mult, un singur raft suporta greutate de pana la 10 kilograme, asa cadaca nu stiai unde sa tii ganterele pe care le-ai cumparat in ideea ca vei face sport acasa, acum rezolvi si aceastadilema.

Depozitare inteligenta pentru incaltaminte

Cei mai multi dintre noi spunem ca nu avem cu ce sa ne imbracam si sa ne incaltam, dar cand deschidem dulapurile vedem munti de haine si accesorii. Si declutteringul, in ciuda popularitatii crescute din ultima vreme, s-o spunem drept, nu e tocmai o solutie la care ne dorim foarte multi sa apelam. Tocmai de aceea am cautat idei care sa ne ajute sa pastram lucrurile la care tinem si care ne plac, dar sa le si gasim usor.

Iar cum pentru haine apelam de 2 ori pe an la rotirea lor in sifonier, in functie de anotimp, la fel putem proceda si cu incaltamintea. Nu ai nevoie decat de un dulap Spazio pe care sa il asezi intr-un loc liber si sa il poti folosi dupa bunul plac. Aici avem si un pont – daca il pozitionezi pe balcon, il poti utiliza si ca suport pentru toate ghivecele pe care in anotimpul cald le-ai vrea afara din casa, dar nu le gaseai locul pana acum.

Folosirea eficienta a spatiilor de depozitare

Stii imaginile acelea in care cineva sta in mijlocul unui morman cu lucruri si arunca din ele in toate directiile, in cautarea unuia anume? Ei bine, acel om poti sa nu fii tu. Nu e nimic complicat, ai nevoie doar de putina viziune si locuri organizate inteligent.

Daca faci parte din categoria omului bun la toate, care pune mana si repara ce s-a stricat prin casa, sigur ai o multime de unelte, suruburi, bucati de lemn, vopsele, trafaleti si alte lucruri utile din aceasta categorie. Pentru toate acestea ai nevoie de un spatiu potrivit, in care sapoti umbla cu usurinta si sa ai si vizibilitate buna, tocmai ca sa nu ajungi ca-n imaginea de care vorbeam mai sus.

Il poti aseza oriunde: pe balcon, in garaj, in atelier, dacaesti norocos sa ai unul, in locul unei vechi debarale. Si te poti juca cu rafturile dupa bunul plac, astfel incat sapoti pune chiar si aspiratorul in dulap.

Borcanele cu dulceata si muraturile pot sta si ele foarte bine intr-un asemenea loc, fara teama ca ar putea ingheta iarna. Tot aici poti tine cutiile cu decoratiunile de Craciun, suportul de brad sau pachetele cu hartie igienica, detergentul de rufe si baxurile cu apa. Sunt atat de versatile si de generoase aceste dulapuri incat poti pastra chiar si papusa din copilarie, rupta si mazgalita, dar atat de plina de amintiri si bucurii.

Si nu uita! Nu exista casa aglomerata, ci doar o casa in care mai e nevoie de putina organizare.