FOREO planteaza mii de copaci cu ajutorul clientilor sai

1
De Gavrila Alina
28 apr. 2022

Puterea suedeza de beauty-tech se asociaza cu One Tree Planted cu scopul de a restaura cele mai inalte paduri din lume

I
n fiecare an, o zona de padure tropicala de dimensiunea orasului New Jersey este taiata si distrusa ca rezultat direct al activitatilor umane. Defrisarile au dus la schimbari climatice, pierderea biodiversitatii, eroziunea solului, inundatii si, pana in 2030, ar putea ramane doar 10% din padurile tropicale ale lumii. Cu padurea tropicala amazoniana care emite acum mai mult dioxid de carbon decat este capabil sa absoarba, „plamanii planetei noastre” tanjesc dupa aer. In efortul de a incetini criza ecologica provocata de defrisari, FOREO si-a unit fortele cu One Tree Planted si a lansat campania „Made To Last, Not Break Fast”, angajandu-se sa planteze un copac pentru fiecare comanda plasata pe foreo.com in timpul campaniei de sustenabilitate a marcii.

Inca de la lansarea sa in 2013, misiunea FOREO a fost saimbunatateasca viata oamenilor. O mare parte din asta este de a fi responsabil fata de planeta pe care o numim acasa. Clientii nostri au raportat ca produsele lor FOREO incafunctioneaza impecabil chiar si dupa 8 ani de utilizare. Astfel, prin crearea de produse durabile de inalta calitate, ne minimizam amprenta asupra mediului si, cand vine vorba de durabilitate, nu ne este frica sa ne „murdarim mainile” – la propriu, asa ca anul acesta FOREO va planta un copac pentru fiecare comanda plasata in timpul campaniei noastrede Ziua Pamantului. 2400 de copaci sunt taiati in fiecare minut si pana cand veti termina de citit aceasta propozitie, alte trei hectare de padure se vor pierde”, explica Boris Trupcevic, CEO FOREO.

FOREO vede speranta ascunsa in inima padurii Polylepis ce se intinde pana in Anzi, unde intentioneaza sa planteze mii de copaci. Padurile de Polylepis, distruse de ardere si pasunat, joaca un rol crucial in conservarea ecosistemului regiunii, deoarece sunt o sursa importanta de apa care se varsa in izvoarele marelui Amazon.

FOREO este condus de spiritul antreprenorial sii pasiunea pentru stilul de viata durabil. In loc sa oferim tratamente unice pentru clientii nostri, prin tehnologie si inovatie, oferim tratamente nesfarsite la domiciliu cu rezultate premium la nivel de SPA, economisind nu numai timp si bani, ci si resursele naturii noastre. Atunci cand avem o problema, mergem direct la miezul acesteia si implementam o solutie permanenta. Pe langa beneficiile ecologice ale initiativei, acest proiect ofera oportunitatea perfecta de a stimula micro-afacerile locale concentrate pe cultivarea, plantarea si gestionarea durabila a padurilor native, sprijinind astfel comunitatile locale„, afirma Trupcevic.

Reimpadurirea va ajuta la reducerea eroziunii solului, protejand astfel si viata acvatica. Padurile au capacitatea de a se regenera in mod natural, insa, in conditii extreme in care intensitatea focului este foarte mare, paturile germinative pot fi deteriorate definitiv, iar multe animale isi vor pierde habitatul. Reimpadurirea va duce, de asemenea, la un potential mai mare de captare a carbonului, ceea ce reduce cantitatea de dioxid de carbon din atmosfera, cruciala in lupta impotriva schimbarilor climatice globale.

„Scopul meu cand am inceput One Tree Planted a fost sasimplific plantarea de copaci pentru oricine isi doreste sa ajute mediul”, spune Matt Hill, fondator si sef evanghelist de mediu la One Tree Planted. „Suntem mandri sa colaboram cu FOREO, un brand suedez de tehnologie axat pe inovatie si impact pozitiv. Cu sprijinul lor generos pentru doua dintre proiectele noastre de reimpadurire, restauram padurile, cream habitat pentru biodiversitate si avem un impact social pozitiv in intreaga lume.”

Plasticul este o alta problema importanta cand vine vorba de tranzitia globala catre un stil de viata mai durabil. Desi nu putem eradica complet utilizarea anumitor tipuri de plastic datorita proprietatilor lor igienice, putem face produse durabile care vor necesita inlocuire minima sau deloc. Periutele de dinti din plastic, de exemplu, dureaza peste 400 de ani pentru a se descompune in gropile de gunoi, ceea ce inseamna cafiecare periuta de dinti din plastic creata vreodata de la inventarea lor in anii 1930 – inca exista. Ca raspuns direct la aceste cifre alarmante, produsele FOREO, cum ar fi periuta de dinti electrica ISSA, sunt concepute pentru durabilitate si longevitate, care pot reduce consumul de articole de unicafolosinta de ingrijire personala, facand acest brand suedez o alternativa mai ecologica.

„Modul in care companiile trebuie sa ia atitudine este foarte simplu – trebuie sa faca produsele astfel incat sa reziste cat mai mult posibil. Acest lucru acorda prioritate mediului si interesului consumatorilor in detrimentul profiturilor si este mult mai eficient decat donatiile sau obtinerea de certificate de care sa se ascunda. Poate exista un dezavantaj pe termen scurt, dar pe termen lung nu exista alta cale. Constientizarea cu privire la practicile de fabricare intentionata a produselor este in crestere, mai ales atunci cand guvernele obligaproducatorii de top sa opreasca retrogradarea intentionata a performantei bateriei sau dispozitivelor, fiind doar unul dintre exemple”, concluzioneaza Trupcevic.

Pentru a afla mai multe despre FOREO, brandul de tehnologie de frumusete cu cea mai rapida crestere din lume si pentru a fi la curent cu cresterea si inovatia viitoare, viziteaza www.foreo.com sau urmareste @FOREO.

About FOREO:

FOREO, the beauty tech pioneer, combines cutting-edge technology and innovation to create groundbreaking devices that save both time and money whilst delivering premium skincare and beauty results. LED light therapy, Thermotherapy, Cryotherapy, Microcurrent, T-Sonic pulsations – these revolutionary technologies no longer belong to the realm of science fiction, but are now a reality. And the latest breakthrough? A full facial treatment that takes only 6 minutes, delivering spa-level results in 3 easy steps. Start with LUNA 3 and its 1-minute facial cleansing, followed by UFO 2 supercharged 2-minute facial to infuse ingredients into the deepest layers of skin, and finish with BEAR, the safest microcurrent device in the world, for that energizing facial toning! Welcome to the world of FOREO.