Inovatie in educatie! 3DUTECH lanseaza doua concursuri nationale de 3D design & printing pentru elevi si profesori

1
De Gavrila Alina
7 apr. 2022

Educatia si inovatia se unesc in cele doua concursuri nationale de 3D design & printing organizate de 3DUTECH anul acesta. Competitiile vor premia cele mai indraznete proiecte care vor aplica design-ul si printarea 3D in educatie.

„Meseriasii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” continuasi in 2022, ajungand in prezent la cea de-a patra editie. Proiectul este realizat de ECDL Romania si Dedeman, alaturi de AOAR (Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania) si in acord cu Ministerul Educatiei, avand ca obiectiv crearea unei baze solide de competente si know-how teoretic si practic pentru tineri, in vederea unei mai bune pregatiri pentru noua piata a muncii.

Cele doua concursuri vor avea loc in perioada 1 Aprilie – 10 Iunie 2022 si se adreseaza tuturor elevilor si profesorilor din invatamantul preuniversitar din Romania, indiferent de specializare, judet sau tipul scolii. Inscrierea este gratuita, iar participantii isi pot depune proiectul incepand cu data de 1 Aprilie 2022 pe adresa contact@3dutech.ro.

3DUTECH lanseaza concursuri de 3D design & printing pentru elevi si profesori

Concursul national „3DUTECH – Design pentru Educatie” este adresat elevilor. Acestia isi pot expune ideile de design utilizand aplicatii din domeniul modelarii si imprimarii 3D. Tema propusa in 2022 este „Design pentru Educatie”.

In cadrul acestui concurs pot participa doar echipe formate din elevi sau elevi coordonati de profesori, din unitatile de invatamant care beneficiaza de imprimante 3D. Micii inventatori pot lucra individual sau in echipa modele care saaiba abordari inovatoare ale unor obiective folosite in procesul de invatare si in care sa fie utilizate imprimantele si tehnicile specifice domeniului modelarii si imprimarii 3D.

Proiectele realizate si inscrise in concurs vor fi publicate pe pagina de Facebook a proiectului si vor intra in etapa de votare a publicului. Cele mai apreciate zece proiecte se vor califica in etapa de jurizare. In evaluarea fiecarui proiect se va tine cont de functionalitate, calitatea design-ului, criterii ecologice, relevanta pentru domeniul imprimarii 3D. De asemenea, va conta si modul de prezentare al proiectului.

Concursul se desfasoara in perioada:

inscriere proiecte – 01 apr – 15 mai 2022;
votare proiecte – 16 – 22 mai 2022;
jurizare – 27 mai 2022;
acordare premii – 30 mai – 10 iun 2022.

In total se vor acorda trei premii in valoare cumulata de 1.500 de euro si consumabile 3D Printing. Regulamentul concursului destinat elevilor poate fi consultat AICI.

Concursul national „Teach for future” este dedicat profesorilor. Cadrele didactice pot sasi elaboreze propriul proiect de lectie in care sa integreze modelarea si imprimarea 3D in procesul de predare si invatare.

In cadrul proiectului profesorii pot lucra individual sau in echipa pentru a realiza conceptul de lectie.

Calendarul concursului pentru profesori:

inscriere proiecte – 01 apr – 15 mai 2022;
jurizare – 20 mai 2022;
acordare premii – 30 mai – 10 iun 2022.

Tema propusa profesorilor este conceperea unui plan de lectie inovator prin care sa integreze imprimantele 3D in procesul de invatare in cadrul activitatilor desfasurate in scoala.

La final se vor acorda doua premii in valoare totala de 500 de euro si consumabile 3D Printing. Regulamentul concursului destinat profesorilor poate fi consultat AICI.

Evaluarea proiectelor din ambele concursuri se va face de catre specialisti din domeniul modelarii si imprimarii 3D, specialisti in educatie / profesori castigatori in editii precedente. In evaluarea proiectelor se va tine cont de originalitate si relevanta. Totodata, va conta si modul de prezentare al fiecarui proiect.

Rezultatul fiecarui concurs va fi anuntat pe www.3dutech.rosi pe pagina Facebook/3dutech. Castigatorii vor fi contactati de Organizator si, ulterior, vor intra in posesia premiilor.