Premiera electrica in Romania: noul Volkswagen ID. BUZZ poate fi vazut in noul concept store Moon City

1
De Gavrila Alina
14 apr. 2022

Volkswagen reinvie legenda, redefineste confortul si reinventeaza mobilitatea, transformand celebrul microbuz al anilor 50 intr-un automobil al viitorului. Cu un design emblematic si dispunand de tehnologie de ultima generatie, fascinantul ID. BUZZ este acum disponibil spre vizionare in noul magazin Moon City e-mobility lounge din Baneasa Shopping City.

Automobilul produs la Hanovra va fi disponibil in Romania pentru prevanzare incepand cu vara acestui an, in doua variante:
ID. Buzz, destinat transportului de persoane si ID. Buzz Cargo, pentru transport marfa. ID. Buzz ofera spatiu pentru cel putin cinci persoane si 1.121 litri volum portbagaj, iar versiunea Cargo, pentru doi europaleti. Ambele masini sunt in premiera in Romania si pot fi vazute in perioada 14-17 aprilie in mall Baneasa, in primul concept store Moon City e-mobility lounge, primul astfel de magazin din Romania.

„S-au investit zeci de ani de experienta si know-how in proiectul ID. BUZZ, pentru ca s-a dorit un rezultat inovator, 100% spectaculos si 100% electric pentru succesorul legendarului minibus, un autovehicul intuitiv, gata sa revolutioneze era mobilitatii electrice, sa ofere confort si libertate fara limite, sa seteze noi standarde si sa redefineasca insusi conceptul de condus. ID. BUZZ va intra pe piata drept un autovehicul fara amprenta de carbon, dar este mult mai mult decat un vehicul electric, este un vis care prinde viata”, declara Bogdan Florea, Director marca Volkswagen autoturisme.

„Am prezentat pentru prima data conceptul ID. Buzz in 2018 la SIAB si iata ca astazi avem in fata ochilor modelul final, in premiera in Romania. ID. Buzz va fi livrat cu cel mai recent software ID., detine cele mai moderne sisteme de asistenta si este viitorul in materie de inovatie si sustenabilitate”, a completat Eugen Grigoras, Brand Manager Volkswagen Autovehicule Comerciale.

Odata cu noul ID. BUZZ, Volkswagen isi extinde gama de automobile 100% electrice, dupa lansarile cu succes ale ID.3, ID.4 si ID.5. Proportiile compacte permit manevrarea dinamica a vehiculului, iar interiorul spatios te invita sa-l transformi oricand intr-o locuinta mobila gata sa te poarte in aventuri fabuloase. Masina receptioneaza informatii in timp real despre trafic, identificand pericolele in functie de semnalele altor autovehicule si de infrastructura rutiera, include asistenta pentru mentinerea benzii si pentru franare de urgenta, proiecteaza navigatia pe carosabil, comunica vizual cu trecatorii si soferul, recunoaste stilul de condus si chiar melodiile preferate ale conducatorului auto. Optional sunt disponibile sisteme de asistenta care permit un mod de deplasare partial automatizat si schimbarea asistata a benzilor pe autostrada.

Noul ID. BUZZ este 100% electric si sustenabil, beneficiind de amprenta de carbon neutra incepand cu procesul de productie, pana la cel de livrare si utilizare. In plus, scaunele, plafonul si podeaua sunt imbracate in materiale reciclate, fara a fi folosita piele de origine animala. Pentru modelul disponibil incepand cu anul 2022, viteza maxima este de 145 km/h, iar capacitatea bateriei, de 77 kWh – poate fi incarcata la statii Wallbox si puncte de incarcare publice cu curent alternativ de 11kW (CA), iar cu o mufa CCS la o statie de incarcare rapida, ID. BUZZ poate fi incarcat de la 5% la 80% in doar 30 de minute.

Despre Volkswagen:
Marca Volkswagen este prezenta in peste 150 de piete din intreaga lume si produce vehicule in peste 30 de locatii din 13 tari. In 2021, Volkswagen a livrat aproximativ 4,9 milioane de vehicule, cifra care include bestselleruri precum Polo, T-Roc, Golf, Tiguan sau Passat, dar si modelele de succes complet electrice ID.3 si ID.4. Anul trecut, compania a predat peste 260.000 de vehicule electrice cu baterie (BEV) clientilor din intreaga lume, mai mult decat oricand. Aproximativ 184.000 de oameni lucreaza in prezent la Volkswagen in intreaga lume si exista peste 10.000 de companii comerciale si parteneri de servicii cu 86.000 de angajati. Prin strategia sa ACCELERATE, Volkswagen isi imbunatateste constant evolutia, transformandu-se intr-un furnizor de mobilitate orientat spre software.