PVH EUROPE ACCELEREAZA ANGAJAMENTUL FATA DE CIRCULARITATE PRIN PARTENERIATUL CU INFINITED FIBRE COMPANY

1
De Gavrila Alina
12 mai 2022

PVH Europe, parte din PVH Corp., anunta un parteneriat, care vafi dezvoltat pe o durata de mai multi ani, impreuna cu InfinitedFibre Company, un grup care se ocupa cu tehnologia dedicatamodei circulare, cu scopul de a amplifica sustenabilitateaproduselor oferite in Europa prin emblematicele brand-uri Calvin Klein si TOMMY HILFIGER.


Compania Infinited Fibre folosesteo tehnologie revolutionara de regenerare a deseurilor textile pentru a crea Infinna™, o fibra textila noua, care va fi folositamai intai pentru fabricarea produselor TOMMY HILFIGER in Europa, si ulterior se va extinde la produsele Calvin Klein. Acestnou parteneriat vine ca o urmare a angajamentului pe termen lung pe care PVH Corp. si-l asuma fata de inovatie, circularitate sistrategia sa Forward Fashion prin care isi propune sa reduca la zero orice impact negativ pana in 2030.

Infinnaeste o fibra textila regenerata unica, patentata, cu un aspect moale si natural la fel ca bumbacul virgin. Create folosindu-se o tehnologie testata si dovedita, fibrele de calitatepremium pot fi facute din deseuri textile bogate in bumbac, care altfel ar ajunge la gropile de gunoi sau ar fi arse. In prezent, obtinute local in Finlanda de catre Infinited Fiber, textilele vechisunt descompuse la nivel molecular si renasc ca fibre noi. Odatacu anuntarea acestui parteneriat, PVH Europe se alatura unui grupde companii globale de moda care si-au asigurat aprovizionareacu Infinnapentru urmatorii ani, deoarece Infinited FibreCompany se asteapta sa intensifice productia, cu scopul de a transforma fibra textila regenerata intr-un material mainstream al viitorului. De asemenea, PVH Europe are optiunea de a-si reciclapropriile deseuri de materiale ca materie prima pentru procesulInfinited Fiber.  

Suntem determinati sa avem un statut de pionierat si sacolaboram cu companii lidere din industrie care au o conceptiesimilara si care astfel realizeaza produse mai inovatoare sisustenabile”, a declarat Esther Verburg, EVP, Sustainable Business & Inovation, Tommy Hilfiger Global si PVH Europe. „Suntem mandri sa ne unim fortele cu Compania Infinited Fibrepentru a ne transforma deseurile in produse noi, inchizand cu adevarat bucla fara a sacrifica calitatea inalta pe care o cunoscsi pe care o asteapta consumatorii nostri de la brand-urilenoastre. Asteptam cu nerabdare sa implementam aceastatehnologie inovatoare, astfel incat sa putem atinge un nou nivelde circularitate pe masura ce ne straduim sa cream un business de viitor.”

Primele tricouri TOMMY HILFIGER realizate cu Infinnavor filansate in Europa in vara anului 2022, cu extinderea ulterioaraplanificata catre noi categorii de produse si in cadrul Calvin Klein pentru sezoanele viitoare. Consumatorii vor putea afla mai multedespre materialele utilizate cu etichetarea produsului si o paginadedicata pe tommy.com.

Colaboram cu PVH Europe de cativa ani si a fost una dintreprimele companii care a lucrat cu tesaturi fabricate din fibranoastra textila Infinna, a declarat Kirsi Terho, Key Account Director, Infinited Fibre Company. „A fost grozav sa vad cabrandul da viata viziunii noastredemonstrand cu adevarat cat de potrivita este fibra noastra cu hainele pe care tuturor ne place sa le purtam in fiecare zi. Suntem recunoscatori lui PVH Europe pentru sprijinul si credinta neclintita in tehnologia noastra siasteptam cu nerabdare sa colaboram pentru a face din circularitatea textila o realitate de zi cu zi.

Echipele Tommy Hilfiger si Calvin Klein de la PVH Corp. continua sa testeze si sa scaleze mai multe proiecte textile inovatoare, inclusiv transformarea resturilor de struguri din industria vinului in alternative de piele si experimentarea cu noimateriale, cum ar fi pielea de ciuperci. Toate aceste initiative determina business-ul sa se transforme intr-un sistem maicircular, producand in acelasi timp produse de inalta calitate pecare consumatorii le cunosc si pe care le asteapta.

 

Despre SARKK SA

SARKK SA, fondata in 1998, este distribuitor exclusivTommy Hilfiger in Romania, Grecia, Cipru, Bulgaria, Albania, Macedonia de Nord si Moldova. ProduseleTommy Hilfiger sunt prezente in magazinele TOMMY HILFIGER, buticuri si o retea extinsa de magazine selectionate si pe tommy.com.  

De la 1 iulie 2019, Sarkk SA a fost numita distribuitorexclusiv si partener de franciza al CALVIN KLEIN in Romania, Grecia, Cipru, Bulgaria, Albania siMacedonia de Nord.

SARKK S.A. a cautat intotdeauna echilibru si o creştereorganica, condusa de valori CSR si de aceea este unadintre cele mai puternice companii din piata, dezvoltandu-se constant, captand atenţia celor maiexigenţi consumatori.

Despre TOMMY HILFIGER

Cu un portofoliu de brand ce include TOMMY HILFIGER si TOMMY JEANS, Tommy Hilfiger esteunul dintre cele mai recunoscute grupuri de designer de lifestyle premium din lume. Obiectivul sau esteproiectarea si comercializarea de imbracaminte siimbracaminte sport de inalta calitate pentru barbati, articole de imbracaminte si imbracaminte sport pentrufemei, imbracaminte pentru copii, colectii de denim, lenjerie (inclusiv halate, pijamale si imbracaminte de casa), incaltaminte si accesorii. Prin intermediul unorparteneri licentiati, Tommy Hilfiger ofera produse de lifestyle precum ochelari, ceasuri, parfumuri, costume de baie, sosete, mici articole din piele, articole de uzcasnic si genti de voiaj. Linia de produse TOMMY JEANS consta in imbracaminte din denim siincaltaminte pentru barbati si femei. Colectia estecompletata de o varietate mare de genti, accesorii siparfumuri.

Despre Calvin Klein, Inc.

CALVIN KLEIN este un brand de lifestyle cu idealuriindraznete, progresive si o estetica seducatoare, recunoscut la nivel mondial. Abordarea moderna siminimalista a design-ului, imaginile incitante siconexiunea autentica cu mediul cultural rezoneaza cu clientii brand-ului de peste 50 de ani.

Fondata in anul 1968 de catre Calvin Klein si partenerulsau de afaceri, Barry Schwartz, compania si-a construitreputatia ca lider in industria de moda americana prinliniile distincte ale brand-ului si o gama de produselicentiate. Vanzarile retail la nivel global ale produselorCalvin Klein au depasit 9 miliarde de dolari in 2019 siau fost distribuite in peste 110 de tari. Calvin Klein arepeste 11.500 de asociati la nivel global.

Calvin Klein continua sasi consolideze pozitia de inovator al platformelor digitale emergente si al campaniilor moderne de marketing. PVH a achizitionatCalvin Klein in 2003 si continua sa supravegheze o abordare concentrata pentru cresterea relevantei, prezentei si cresterii pe termen lung a marcii la nivelmondial.

Despre Infinited Fiber Company

Infinited Fibre Company este un grup de moda sitehnologie textila cu misiunea de a aduce bucurie sisperanta inapoi in dulapuri, facand circularitatea o realitate de zi cu zi. Inovatia noastra revolutionaratransforma hainele aruncate bogate in bumbac in Infinna ™, o fibra textila premium care arata si se simtemoale si naturala precum bumbacul. Infinna estebiodegradabila, nu contine microplastice, iar textilelerealizate cu acesta pot fi reciclate in acelasi proces.

Aflati mai multe pe website https://infinitedfiber.com/ siurmariti-ne pe Twitter, Instagram, LinkedIn, siTikTok.