Wildlife watching in judetul Covasna

1
De Gavrila Alina
20 apr. 2022

Zile mai calde si mai lungi, mai multa energie, verde in jur si miros de flori… E iarasi primavara! E anotimpul revenirii la viata, al bucuriei. Si nu doar pentru noi, oamenii, ci si pentru animale. Tot acum este momentul cand ies ursii din hibernare, iar natura capata suflu.

In Tinutul Covasnei, primavara da sens povestilor si experientelor. Suntem parte a naturii si, ori de cate ori putem,trebuie sa ne reluam legatura stransa cu aceasta. Face parte din drumul spre fericire.

In acest sens, invitatia de a vizita acest taram minunat al Covasnei continua. Pentru ca, in judetul Covasna, exista o multime de locuri unde natura neimblanzita, padurile si apele neatinse ofera experiente aproape de natura. Te invitam sadescoperi si tu aceste locuri minunate la pas, cu bicicleta sau chiar calare. Vei redescoperi frumusetea naturii, vei respira aerul ei proaspat si curat si vei experimenta starea de pace.

Iata cateva idei si programe care-ti permit sa observicomportamentul animalelor salbatice in mediul lor natural, adica in mijlocul naturii:

             Atunci cand iti stabilesti planul de vacanta, poti includeo vizita in Parcul Cinegetic la Saciova Hills, Saciova. Programul este accesibil pentru minimum 4 persoane, si se desfasoarainainte de amurg. Parcul Cinegetic se afla la cativa km de sat si Saciova Hills – Noble Retreat si este accesibil cu ajutorul gazdelor tale, care te vor transporta la fata locului. Aici, te vei putea bucura de experiente nobile in mijlocul naturii. Vei putea urmri cum ingrijitorul de animale hraneste vietuitoarele parcului (cerbi carpatini si lopatari, mufloni), care, incet-incet isi fac aparitia din padure pentru a se bucura de o cina speciala. De asemenea, aceasta va fi o experienta interesanta si pentru copii! Apoi, dupa vizita in parc si observarea animalelor, alaturi de familie si/sau prieteni, poti lua o cina delicioasa pregatita din preparate vanatoresti, la Saciova Hills!

Iti ofer un pont: Pentru observarea comportamentului ursului brun carpatin, ai posibilitatea sa alegi intre:

programul oferit de Cabana de vanatoare Kormos Residence, situata pe malul paraului

Cormos din Bradut, sat aflat in partea de nord-vest a judetului Covasna. Vila de vanatoare de care apartine observatorul, este in sine o calatorie in timp, deoarece a fost construita in 1984, in perioada numita Epoca de Aur”, special pentru cuplul Ceaușescu. De altfel, sotii Ceaușescu au vizitat de multe ori aceasta vila, cu ocazia partidelor de vanatoare. Dupa programul incitant, te vei putea delecta cu o cina din preparate vanatoresti in salbaticia padurii, intr-o atmosfera relaxanta, departe de zgomotul lumii!

observatorul de ursi de la Zabola Estate, care se afla intr-o rezervatie de habitat denumit

Conservation Transylvania. Dupa programul stabilit de catre Observator, te vei putea rasfata cu preparate culinare extravagante din bucataria holistica a hotelului castel Zabola Estate.

observatorul de ursi de pe langa Lacul Sf. Ana, proiectat si construit de Bence Máté,

un fotograf peisagist talentat din Ungaria si specialist in observarea animalelor salbatice, care a castigat numeroase premii internationale. Asadar, nu uita aparatul de fotografiat! Zona ofera multe cadre de neratat, ce trebuie musai sa fie imortalizate.

Atentie! Toate programele necesita inregistrare prealabila!

             In plus, trebuie sa stii ca observatoarele de ursi functioneaza ca un cinematograf, unde ai ocazia sa-l observi, in siguranta, pe regele Carpatilor. Trebuie doar sa ai curaj, sa te inarmezi cu rabdare (aceste programe dureaza circa 2-2,5 ore), si sa astepti in liniste, deoarece ursul este un animal salbatic cu auz foarte bun. Insa, odata indeplinite toate aceste conditii, vei avea ocazia de a face minunate fotografii, cu care mai apoi sa te mandresti in randul prietenilor! Ba chiar sunt bineveniti si cei care vanează cu teleobiective, adica fotografii profesionisti.

Deci, ce zici de propunerea noastra? Accepti invitatia de a fi parte din natura, de a o observa in toata splendoarea ei? Te asteptam in Tinutul Covasnei!

https://www.visitcovasna.com/ro/places?cat_type=xhznrsrb6upzpq