Ardei umpluti cu quinoa si verdeturi

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
29 iul. 2018

Aceasta este una dintre alternativele vegane pentru ardeii umpluti cu carne tocata. Ardeii umpluti cu quinoa si verdeturi sunt deliciosi si usor de preparat.

Quinoa este o sursa excelenta de proteine, astfel ca te poti baza pe ea cand urmezi o dieta vegana. Amesteca quinoa fiarta cu ceapa, condimente, ulei si verdeturi, folosind aceasta umplutura pentru ardei. Se lasa la cuptor cu putin suc de rosii pentru a obtine o mancare delicioasa.

Ingrediente pentru ardei umpluti cu quinoa si verdeturi:

1 cana cu quinoa fiarta

1 ceapa tocata marunt

3 ciuperci tocate marunt

Ulei de masline extravirgin

Patrunjel proaspat

Sare si piper

Ardei gras rosu

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.

Quinoa se fierbe, se scurge si se lasa la racit.

Se caleste ceapa cu ciupercile in putin ulei de masline, dupa care se adauga quinoa, patrunjelul si se condimenteaza umplutura dupa gust.

Ardeii grasi se spala, se scot coditele, se curata in interior de seminte, dupa care se umplu cu amestecul de quinoa.

Se asaza intr-o tava si se dau la cuptor pana se rumenesc putin.

Foto: Shutterstock.com