Carpaccio cu pepene galben, mar si zucchini

Ai pofta de un aperitiv simplu, suculent si deosebit de aromat? Incearca aceasta reteta de carpaccio cu pepene galben, mar si zucchini.

Cine ar fi crezut ca doar cateva ingrediente, combinate in cel mai simplu mod cu putinta, pot avea un gust atat de delicios? Cheia e sa alegi cel mai parfumat pepene pe care-l gasesti la piata de legume si sa-l tai in felii foarte subtiri – un proces care elibereaza aroma minunata a fructului.

Dar asta nu e totul. Ceea ce face acest aperitiv atat de apetisant este combinatia de gusturi proaspete; sucul de lime, uleiul de masline, semintele de rodie, toate amplifica parfumul pepenelui galbenin cel mai original mod cu putinta.

Ingrediente pentru carpaccio cu pepene galben, mar si zucchini:

1 pepene galben mic

1 zucchini mic

1 mar verde

Cateva nuci

2 linguri de suc de lime

2 linguri de ulei de masline

Sare de mare grunjoasa

Piper

Mod de preparare:

Taie pepenele pe jumatate si scoate-i semintele. Feliaza-l foarte subtire, cu ajutorul unei mandoline, dupa care fa acelasi lucru si cu zucchini.

Taie in bucatele mici marul si aranjeaza totul pe o parfurie. Presara nucile maruntite si semintele de rosie si stropeste totul cu sucul de lime si uleiul de masline.

Condimenteaza cu sare de mare si piper dupa gust.

Alternativ, pentru un plus de consistenta poti adauga branza Brie, capere si seminte de pin.

Foto: Pixabay