Cel mai bun pesto de migdale cu busuioc. E perfect pentru bruschete

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
19 aug. 2018

Reteta clasica de pesto necesita seminte de pin. Dar stiai ca poti sa obtii cel mai bun pesto inlocuind semintele de pin cu migdalele coapte?

Un borcan cu pesto pastrat la frigider poate sa salveze o multime de preparate: fie ca este vorba despre pizza, paste, orez sau bruschete. El va conferi un gust absolut delicios mancarurilor tale si merita sa incerci sa-l prepari acasa.

Nu te ingrijora daca nu ai seminte de pin, pentru ca un pesto se poate face la fel de bine si din migdale sau orice alte nuci. Pastreaza-l la frigider si foloseste-l pentru bruschete cu mozzarella si rosii cherry, peste pizza in locul sucului de rosii, cu paste integrale si branza de capra sau pentru orezul fiert, ca sa-i dai o aroma.

Ingrediente pentru cel mai bun pesto de migdale cu busuioc:

125 grame de migdale

60 grame de busuioc proaspat

1 catel de usturoi

1 lamaie stoarsa

125 mililitri de ulei de masline

5 linguri cu parmezan razuit (optional)

Putina sare de mare

Mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius.

Migdalele si catelul de usturoi se asaza in tava si se lasa la cuptor 10 minute, ca sa se rumeneasca.

Dupa ce s-au racit, se vor pune in robotul de bucatarie impreuna cu celelalte ingrediente, mixand totul bine pana cand se obtine o pasta cremoasa.

Se pastreaza intr-un borcan, la frigider, si merge de minune la bruschete proaspete cu mozzarella si rosii cherry.

Foto: Shutterstock.com