De ce este bine sa consumi fructe de padure

1
De Monica Radulescu
3 sept. 2018

Fructele de padure pot fi congelate pur si simplu, sau le poti conserva sub forma de sirop si gem. Asta pentru ca ele contin doze mari de vitamine: A, B,C si E, dar si minerale.

Zmeura, mure, coacaze si afine. Inca putin si se incheie sezonul fructelor de padure. Daca nu ai reusit pana acum, fugi repede la piata sa iti faci provizii pentru iarna.

Iata cateva motive care m-au convins sa le consum:

Fructele de padure au cel mai mare continut de antioxidanti, care protejeaza celulele corpului de radicalii liberi si incetinesc procesul de imbatranire.

Aceste fructe ajuta la cresterea imunitatii organismului, protejeaza inima si scad riscul tulburarilor neurologice. In plus, daca vrei sa iti imbunatatesti memoria, te vor ajuta, deoarece contin acid folic. Acesta influenteaza productia de serotonina, deci, indirect, fructele de padure te ajuta sa iti imbunatatesti si starea de spirit.

Sunt bogate in nutrienti si sarace in calorii

Asa ca nu ar trebui sa iti faci griji daca vrei sa slabesti. Dintre toate fructele, cele de padure au cel mai mic continut de zahar. De exemplu, afinele au 7,3% zahar, in timp ce strugurii 18,1%. Fructele de padure sunt recomandate astfel si persoanelor diagnosticate cu diabet.

Consumate de cel putin trei ori pe saptamana, fructele de padure, in special coacazele, scad riscul de recidiva a infectiilor urinare. Tot coacazele sunt recomandate daca vrei sa previi afectiuni ale ochilor.

Ajuta tranzitul intestinal

Deorece contin fibre din plin, nu vei mai avea probleme, precum constipatia, daca le consumi cu regularitate. De asemenea, vitaminele si mineralele din fructe imbunatatesc digestia.

Cel mai bine este sa mananci fructele de padure cat sunt proaspete, dar pentru ca o sa treaca sezonul lor, le poti congela.

Foto: Shutterstock.com