Frigarui de somon cu lamaie si marar

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
26 oct. 2018

Daca te-ai saturat de anticele frigarui de porc sau pui, acum este cel mai bun moment sa incerci frigarui de somon cu lamaie si marar.

Daca iti vin prietenii in vizita sau vrei pur si simplu sa te delectezi cu o retea delicioasa, atunci trebuie sa faci frigarui de somon cu lamaie si marar. Nu sunt greu de facut si, in plus, vei avea parte de o masa foarte sanatoasa si hranitoare.

Somonul, alaturi de sardine si macrou, este un peste a carui carne are un continut ridicat de acizi grasi Omega-3, esentiale pentru buna functionare a creierului si a sistemului cardiovascular.

Iar daca intre intre tine si colesterolul tau exista un conflict, acizii grasi Omega-3 vor contribui la normalizarea valorilor colesterolului rau.

Vei aprecia acest preparat foarte usor de facut, foarte gustos si nu avem nicio indoiala ca aceasta reteta o sa devina una dintre preferatele tale.

Ingrediente pentru frigarui de somon cu lamaie si marar:

500 de grame de file de somon, taiat in cubulete de 2 cm;

1 ardei gras rosu, taiat in bucati de 1 cm:

1 ceapa rosie, taiata in bucati de 1 cm;

Sare si piper pentru asezonare;

1 lingura de ulei de masline;

1 lingura de suc de lamaie;

1 lingura de marar proaspat, tocat;

2 catei de usturoi maruntiti.

felii de lamaie pentru servire (optional).

Mod de preparare:

Se amesteca intr-un castron uleiul de masline cu zeama de lamaie, usturoiul, mararul, sarea si piperul. Se toarna peste cuburile de somon si se lasa la marinat timp de 20 de minute.

Preincalzeste cuptorul sau o tigaie de tip grill. Pune bucatile de somon pe frigarui, alternandu-le cu bucati de ardei rosu si de ceapa.

Asezoneaza cu sare si piper.

Tigaia grill se unge cu putin ulei de masline si se aseaza frigaruile. Se gatesc timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau pana ce somonul este gatit si legumele au devenit usor crocante.

Se servesc calde, cu felii de lamaie. Optional, mai poti adauga marar proaspat tocat deasupra lor.

Foto: Shutterstock.com