Fursecuri cu ghimbir, banana, migdale si fulgi de ovaz

fursecuri cu ghimbir
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
19 ian. 2019

Daca iti doresti un desert delicios, sanatos, rapid de facut si care nu contine zahar, atunci trebuie sa incerci aceste fursecuri cu ghimbir, banana, migdale si fulgi de ovaz.

Reteta lui David Zinczenko, fostul editor al Men’s Health, Women’s Health, Prevention dar si editor pentru probleme de nutritie si sanatate pentru ABC News, se face foarte usor, este plina de fibre care asigura satietate pe termen indelungat, se prepara foarte usor si nu te va face sa te simti vinovata atunci cand o vei savura.

Fursecuri cu fistic si ciocolata

Ingrediente pentru fursecuri cu ghimbir, banana, migdale si fulgi de ovaz:

-2 banane foarte coapte;

-140 gr fulgi de ovaz;

-2 linguri de unt de migdale;

-2 linguri de ulei de cocos;

-1 galbenus de ou;

-2 lingurite de ghimbir proaspat, razuit;

-1/2 lingurita de pudra de ghimbir;

-1-2 lingurita de pudra de scortisoara;

-1/2 lingurita de sare;

-100 gr de petale de migdale.

Fursecuri cu ciocolata, ardei iute si ghimbir

Mod de preparare:

Intr-un castron mare se pun bananele, fulgii de ovaz, untul de migdale, uleiul de cocos, albusul de ou, ghimbirul proaspat si cel macinat, scortisoara si sarea. Se amesteca cu ajutorul unui mixer, la viteza medie, timp de 2 minute. Dupa aceea se adauga petalele de migdale. Aluatul obtinut se lasa la intarit timp de 5-10 minute.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se iau 2 tavi de copt si se tapeteaza cu hartie. Cu ajutorul unei linguri se formeaza bilute de aluat care se pun pe tavile de copt, lasand spatiu intre ele. Se apasa usor bilutele de aluat pentru a se aplatiza.

Se dau la cuptor timp de 15-18 minute sau pana cand incep sa devina usor maronii pe deasupra si pe margini. Se scot tavile de la cuptor si se lasa la racit timp de 2 minute, iar apoi se tranfera pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se raceasca complet.

Biscuiti cu ghimbir – reteta familiei regale britanice

Foto: Shutterstock.com