Inghetata vegana cu capsune si lapte de cocos

Alina Dragne1
De Alina Dragne
19 iul. 2018

Cand ai pofta de inghetata, iti recomand sa incerci cea mai simpla reteta de inghetata vegana cu capsune si lapte de cocos.

Vara si-a intrat in rol si mai sunt cateva saptamani in care ne putem bucura de deserturile acestui sezon. In plus, luna iulie este Luna Internationala a Inghetatei, deci ai cu atat mai multe motive pentru a incerca tot felul de retete delicioase.

Poti face aceasta inghetata naturala chiar acasa si este ideala pentru toata lumea, poate fi savurata atat de adulti cat si de copii, pentru ca nu contine zahar. Poti folosi bananele congelate ca si baza si adauga si alte fructe pentru arome cat mai diversificate.

Ingrediente pentru inghetata vegana cu capsuni si lapte de cocos:

600g capsuni (proaspete sau congelate)

2 banane congelate

250ml lapte de cocos rece

2 lingurite indulcitor (stevie, sirop de agave)

Cateva frunze de menta

Pentru decor: capsuni liofilizate si 2 lingurite fulgi de cocos

Mod de preparare:

Pune in blender capsunile, bananele congelate, indulcitorul folosit, laptele de cocos si menta. Mixeaza pana obtii un amestec cremos.

Compozitia se toarna in forme si se lasa la congelator pana ingheata (3-4 ore).

Toarna apa calda pe exteriorul formei pentru a scoate inghetata mai usor. Presara peste inghetata capsuni liofilizate si fulgi de cocos si savureaza.

Optional: pentru un gust mai intens, gateste la foc mic capsunile impreuna cu indulcitorul timp de 10 minute.

Foto: Marius Dragne