Rulouri vegetariene cu tofu

rulouri vegetariene cu tofu
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
15 mai 2019

Astazi, alegerea mea a fost o reteta usoara, si la propriu si la figurat: rulouri vegetariene cu tofu. Este o combinatie simpla si plina de arome, in care salsa de ananas impreuna cu tofu la grill dau nastere unui preparat de care te vei indragosti.

O sa vezi, il vei prepara foarte des!

Supa de curcan cu legume si galuste de gris

Ingrediente ai nevoie pentru rulourile vegetariene cu tofu:

Pentru marinata:

-1 lingurita de ardei iute Habanero, pe care il vei toca marunt,

-60 gr de ceapa rosie tocata grosier,

-1 lingurita de ghimbir proaspat tocat,

-2 lingurite de usturoi tocat marunt,

-30 gr de cimbru proaspat,

-1 lingurita scortisoara,

-2 lingurite de amestec de condimente Allspice,

-2 lingurite de nucsoara macinata,

-30 gr zahar de cocos,

-2 linguri de sos de soia cu un continut redus de sodiu,

-2 linguri de suc de lime, dar sa fie proaspat,

-30 ml ulei de masline,

-sare si piper dupa gust,

-o bucata de tofu.

Pentru salsa:

-80 gr de ananas tocat marunt,

-50 gr de ceapa rosie tocata,

-2 linguri de suc proaspat de lime,

-30 gr de coriandru tocat,

-sare si piper dupa gust,

-1 salata Iceberg.

Mod de preparare:

Intr-un robot de bucatarie se pun ardeiul iute, ceapa rosie, ghimbirul, usturoiul, cimbrul, scortisoara, condimentele allspice, nucsoara, zaharul de cocos, sosul de soia, sucul de lime, uleiul, sarea si piperul. Se mixeaza, curatand din cand in cand peretii vasului, pand se obtine o pasta relative omogena. Se lasa deoparte.

Prajitura pufoasa cu ciocolata fara faina

Tofu se taie in jumatate, apoi fiecare jumatate se taie in 3 felii cu grosimea de aproximativ 1 cm. Feliile obtinute se aseaza pe un prosop de hartie si deasupra se pune un alt prosop de hartie. Se preseaza usor pentru a elimina din excesul de lichid. Se repeta de 4 ori acesta operatiune, practic, pana cand se elimina cea mai mare parte a lichidului. Se pun bucatile de tofu intr-un vas si se acopera cu marinata obtinuta anterior. Se acopera si se pune totul la frigider, fie pentru 2 ore, fie pentru toata noaptea.  

Zece minute se preincalzeste grill-ul la o temperatura mare. Dupa ce s-a incins, se iau bucatile de tofu, se curata de bucatile mari de marinata si se pun pe marginile exterioare ale grillului uns in prealabil cu ulei de masline. Se inchide si se lasa timp de 10-13 minute, pana cand marginile de la tofu incep sa se rumeneasca. Se intorc pe cealalta parte si se mai gatesc aproximativ 10-13 minute.

In timp ce tofu se gateste, se ia un castron de dimensiuni medii in care se combina ananasul, ceapa rosie, sucul de lime si coriandrul. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Dupa ce tofu este gata, se scoate de la cuptor, se curata de excesul de marinata si se taie in cuburi. 

Se iau frunzele de salata, se aseaza bucatile de tofu, se asezoneaza cu salsa si se devoreaza. Pofta buna!

Foto: Shutterstock.com