Prajitura pufoasa cu ciocolata fara faina

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
26 mart. 2019

Un desert fara faina chiar poate fi delicios? Noi iti demonstram ca se poate! Infrupta-te din aceasta prajitura delicioasa si pufoasa care nu se „depune” pe coapse.

Cand ai pofta de un desert sanatos, aromat si pufos, aceasta prajitura cu ciocolata si fara faina se va dovedi a fi combinatia perfecta.

Exista mai multe motive pentru care noua ne place aceasta varianta fara faina: nu doar ca nu ingrasa si este mai sanatoasa, insa iti va lua mai putin timp. Este foarte simplu de facut, perfecta pentru dupa-amiezile lenese in care nu esti dispusa sa pierzi prea mult timp pentru a prepara un desert delicios. In plus, vei face mai putina mizerie in bucatarie, ceea ce e un mare avantaj.

Prajitura cu fulgi de ovaz si afine – este numai buna pentru micul dejun sau gustare

Pe langa faptul ca nu contine faina alba, acest desert se prepara foarte simplu si are doar cateva ingrediente obisnuite. Este o incantare pentru gusturile oricui si va fi mereu apreciat de invitatii care se opresc la tine pentru o cafea buna si o prajitura delicioasa.

Ingrediente pentru prajitura cu ciocolata fara faina:

200 de grame de unt nesarat, taiat cubulete

75 de grame de pudra de cacao, plus o cantitate mica pentru ornat

6 oua

220 de grame de zahar brun

120 de grame de faina de migdale

Prajitura suedeza cu migdale si cardamom

Mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 160 de grade Celsius si se unge cu putin unt o tava rotunda. Untul si cacaua se topesc amesteca impreuna pe foc mic pana cand obtii un amestec omogen.

Ouale cu zaharul se bat separat cu ajutorul unui mixer electric pana cand isi dubleaza volumul. Apoi se adauga amestecul de ciocolata si faina de migdale, amestecand delicat cu o spatula.

Cea mai buna prajitura cu ciocolata – reteta Victoriei Beckham

Toarna amestecul in forma pregatita si lasa prajitura la cuptor timp de 35-40 de minute.

Dupa ce ai scos prajitura din cuptor, se lasa la racit complet in forma ei, apoi se scoate si se presara pudra de cacao peste ea.

Foto: Shutterstock.com