Salata de ardei copti cu masline kalamata si capere

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
14 aug. 2018

Daca vrei un preparat fresh si usor pentru serile de vara, aceasta salata de ardei copti cu masline kalamata si capere va fi exact pe placul tau.

Cine nu adora ardeii copti? Sunt atat de versatili si adauga o savoare aparte oricarui preparat, astfel ca este pacat sa nu ii consumi mai des in aceasta perioada. Indiferent ca ii cumperi la borcan sau ii faci acasa, ardeii copti sunt minunati peste un toast cu humus sau mixati cu branza feta.

Daca preferi sa-i incluzi intr-o salata simpla si sanatoasa, iti recomandam sa ii combini cu masline kalamata si capere. Aromele celor trei ingrediente se completeaza reciproc si vei obtine un preparat care-ti incanta papilele gustative.

Ingrediente pentru salata de ardei copti cu masline kalamata si capere:

Ardei copti

Masline kalamata

Capere

Patrunjel proaspat

Ulei de masline extravirgin

Otet balsamic

Piper negru

Mod de preparare:

Ardeii copti se taie fasii, se asezoneaza cu ulei și otet balsamic, amestecandu-se foarte bine ca sa absoarba aromele.

Se adauga maslinele kalamata, caperele si patrunjelul tocat marunt. Daca este nevoie, se adauga sare, insa este de preferat sa gusti deoarece maslinele si caperele sunt destul de sarate.

Piperul negru proaspat rasnit aduce o nota picanta, dar delicata.

Foto: Shutterstock.com